Leeuwarder werk in Wallmart

wargame1
Valley of Death – An American Civil War Game. Strategische oorlogsspellen zijn enorm populair in Amerika. Zo ook dit bordspel dat naar alle waarschijnlijkheid binnenkort verkocht gaat worden in de megaketens zoals Wallmart. De ontwikkelaar van het spel komt dan ook uit Amerika: Gordon & Hague Wargames. Het spel gaat over de Battle of Gettysburg, de plek heeft de naam Devil’s Den meegekregen vanwege de duizenden slachtoffers die er zijn gevallen in 1863. Waarom dit op Suksawat moet? Nou, het is gemaakt door de Leeuwarder Dirk Jan Haarsma. En dat is pretty cool.

Dirk Jan van Haarsma Media werd door de opdrachtgevers ontdekt na het ontwerpen van een eerdere kaart. De opdracht in deze was om op basis van een satellietfoto een kaart te maken voor het spel. De echte locatie checken doe je hier (maps). Onderstaand de foto waarop het bord gemaakt is. Grotere foto’s zijn te vinden in Dirk Jan zijn portfolio.

Het uiteindelijke ontwerp was ruim 4GB, de kaart is 48 inch x 40 inch. Het spel wordt in Nederland waarschijnlijk niet verkocht. Dus, potje Mens Erger je Niet iemand? Knap werk Dirk Jan!


Satteliet

bord

How it’s made:

Boardgame design – Gettysburg – Valley of death from Haarsma Media on Vimeo.

Ga het gesprek aan ( comments)