Deze Leeuwarder scholen hebben sneeuwvrij

trein sneeuw scholen

Dikke paniek in Nederland. Er vallen meer vlokken sneeuw dan je op de vingers van een hand kunt tellen, dus is het Code Rood. Reden voor veel scholen om de duren te sluiten.

We zijn het niet meer gewend in Nederland. Vroeger, toen de temperaturen van september tot februari non-stop beneden het vriespunt lagen, deden de mensen niet moeilijk over een vleugje sneeuw.

Vraag maar aan je ouders. In die vlochten ze op zondag na de kerk gezamenlijk sneeuwkettingen van riet, die de vrouwen dan om de autobanden vouwden en dan zeurde niemand.

Sluitingstijden scholen

In het jaar onzes here 2017 glijdt er iemand uit en is onze hele samenleving ontwricht. Dat betekent dus dat scholen en werkgevers sneeuwvrij geven. Een rondje internet leverde ons de volgende info op:

Friese Poort
Is vanadaag gesloten vanaf 14:00

Friesland College
Vindt het vanaf 15:00 ook wel weer mooi geweest.

Academie van Popcultuur
Alle locaties van de Hanze Hoogeschool gaan om 16:00 dicht. AvP dus ook.

Stenden / NHL
Deze Die Hards gaan vandaag nog door tot 18:00. Dan zijn alle lessen wel gewoon klaar en gaat de deur op slot.

Meer info over sneeuwvrij

Als jij meer informatie hebt over jouw school en wanneer die dicht gaat vanwege het weer, laat het ons dan meteen weten in een comment. We blijven dit artikel updaten met de nieuwste nieuwtjes.

En oh ja. Sneeuw is vet. Bouw dus vooral lekker veel sneeuwpoppen en zo. Daar willen we ook wel foto’s van. Blijf wel goed opletten. De straten zijn glad, niet iedereen kan net zo goed rijden of fietsen als jij, dus hou je ogen open. Be safe!