Leeuwarder gaat 15.000 kilometer liften


 Afrika. Iedereen heeft er een beeld bij: kindjes met dikke buikjes, veel oorlog, armoede. Iedereen vindt er iets van, of je hoort er iets over op tv: ontwikkelingssamenwerking, preventieve projecten doen. Een groep studenten kiest gewoon zelf voor een compleet nieuwe aanpak om Afrika in beeld te brengen zoals het in het echt is: de Leeuwarder Christiaan Triebert, journalist Sierd van der Bij en de Rotterdamse muzikante Neda Boin gaan ruim de ruim 15000 kilometer door  Afrika liften.

Waarschijnlijk zijn deze mensen de stoerste lui die je tegenkomt dit jaar, want we kunnen met bijna honderd procent zekerheid zeggen dat dit de reis van hun leven gaat worden. Iedere dag instappen bij vreemden, meewerken als vrijwilliger aan preventieve projecten, de effecten van oorlogen ervaren, maar ook de toeristische gebieden bezoeken. De groep gaat proberen om dagelijks verslag te doen in de vorm van videodagboeken, live-verslag, blogs en audio in de ruim drie en een halve maand dat ze weg zijn. Denk aan 3 Op Reis, maar dan een compleet realistische weergave van het dagelijkse leven.

Wij van Suksawat zijn trots op deze groep, want je hebt flink wat ballen nodig om deze stap te maken. En we zijn nogal benieuwd naar de verhalen en beelden op deze reis, dus gaan we in de periode dat ze daar zijn regelmatig beelden plaatsen over deze Leeuwarder en zijn groep in Afrika. De groep vertrekt vanuit Groningen over negentien dagen. Wil je ze nog een hart onder de riem steken? Like ze op FB en vuur je vragen af!

Lifters Sierd, Christiaan en Neda.

Ga het gesprek aan ( comments)