Leeuwarden zamelt massaal geld in

058 house assist suksawat

Mooi hoor. Overal in de stad worden benefietacties georganiseerd. Alle nieuwe acties gaan uiteraard over de brand die woedde op De Kelders in het centrum, veel bestaande initiatieven gaan voor dat andere goede doel: #SR13. Dat laatstgenoemde mega-evenement lijkt inmiddels iets aan aandacht te verliezen, maar sommige geluiden zeggen steevast dat we de hoogste opbrengt ooit gaan halen en dat we al veel verder zijn dan Enschede vorig jaar.

Nu wel in de picture, en terecht: de talloze initiatieven voor de slachtoffers van de brand. Het toffe 058helpt is daadwerkelijk aan het helpen door met gedupeerden in gesprek te gaan en inboedel, apparatuur en zelfs woonruimte te regelen uit de duizenden aanbiedingen die ze hebben gehad via de mail. Hartverwarmend. Maar er is meer. Zo heeft de bingo-avond van Influenza zo’n €1000,- opgehaald en zijn er meerdere benefietconcerten.

Op zondag 3 november is er in Zalen Schaaf BENEFIET058: twaalf uren lang livemuziek, alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Hart van Nederland maakte al een itempje (filmpje onderaan). Nog zo’n marathon, maar dan met dancemuziek, is er op 24 november in Post-Plaza. Met een heel grote line-up en een tientje entree wordt het evenement 058 House Assist dansen voor het goede doel.

Je zou bijna vergeten dat de echte muziekmarathon dan nog moet beginnen. Voor #SR13 proberen Poppodium Romein, Podium Asteriks en D-Drive het record van Langste concert te verbreken. Da’s dus 363 uren lang livemuziek. De recordpoging start op 6 december in Asteriks en eindigt op 22 december in Romein.

Er zijn in de stad nog veel meer initiatieven. Dank voor het insturen, blijf dat doen, alles vermelden is echter onmogelijk wegens het grote aantal initiatieven. Wel alvast veel respect voor jullie moeite. Mooi!