Leeuwarden wordt nog meer een studentenstad: Swapfiets wil naar 058 komen

Swapfiets 1

Leeuwarden wil een echte studentenstad worden, en stiekem begint dat al een beetje vorm te krijgen. Steeds meer (internationale) studenten weten Leeuwarden te vinden, de RUG opent een dependance in de binnenstad en Swapfiets heeft ook het oog op Leeuwarden laten vallen.

Swapfiets is een studentenbedrijf waar je een fiets kunt leasen voor vijftien euro per maand. Als de stalen ros gejat wordt, krijg je gratis een nieuwe. Heb je een lekke band of kapotte bel, dan komt het bedrijf bij je huis of studie langs om het te fiksen. Klinkt ideaal, en dat is het ook best wel. Blijkt ook wel uit de snelle groei van het bedrijf.

Precies een jaar geleden zijn ze begonnen in Delft, nu hebben ze tienduizend fietsen verhuurd in tien studentensteden. In Groningen struikel je bijvoorbeeld over de swapfietsen die je herkent aan de opvallende blauwe voorband. In de Martinistad fietsen inmiddels 2300 mensen rond op een stalen ros met blauwe voorband. Overal in de binnenstad spot je ze.

Swapfiets in Leeuwarden

En dus binnenkort ook in Leeuwarden. Tenminste als het aan Swapfiets ligt. “We zijn al aan vooronderzoek begonnen in Leeuwarden. Dus hopelijk zijn we binnen zes maanden aanwezig.” Nog even geduld, maar Swapfiets heeft serieuze plannen voor Leeuwarden. Daarmee krijgt us stadsje weer wat meer body als echte studentenstad.

 

Ga het gesprek aan ( comments)