Leeuwarden nu in 3D te zien op Google Maps en Earth

oldehove in Google Maps 3D

Vet hoor. Het heeft even geduurd, maar je kunt nu ook Leeuwarden in 3D verkennen met Google Maps en Earth. En dat is net zo awesome als dat het klinkt.

De functie was al langer beschikbaar in andere steden. Utrecht, Amsterdam en Groningen, bijvoorbeeld. Nu kun je ook een rondje om de Achmeatoren vliegen vanuit je luie stoel. Te leuk.

Op deze manier door een schaalmodel van de stad scrollen is een ding waarmee je zomaar een paar uurtjes zoet bent. Even zien hoe het veld van Cambuur erbij ligt en vanaf daar door naar je balkon om te checken of de puinzooi aldaar ook via het scherm bijna tastbaar is.

Zet de 3D aan

cambuur 3d Google Maps

Volgende stap: direct wedstrijden meekijken.

Het enige dat je hoeft te doen om Leeuwarden in drie dimensies te aanschouwen, is rechtsonder te klikken op het knopje met ‘3D’. Google Earth op je pokkie werkt bijna hetzelfde, maar dan zit het knopje linksonder in je scherm.

We kregen deze tip in onze mailbox van Leon, die meteen wist te vertellen dat niet heel 058 in 3D is. De vliegbasis blijft zo plat als een dubbeltje. Al staan er wel tig vliegtuigen, wat ook wel vet is.

Vliegbasis Leeuwarden 3D

Zo plat als een dubbeltje

Ga het gesprek aan ( comments)