Leeuwarden laat je likken: Cambuur schepijs bij Any Time

Dat de droom van Cambuur om dit jaar in de Eredivisie te spelen na afgelopen seizoen de ijskast in kon, hebben ze bij de Any Time op de Centrale wel heel letterlijk genomen, daar verkopen ze namelijk Cambuur-schepijs.

Leeuwarders die we zijn, worden natuurlijk razend enthousiast van een ijsje in de kleuren van ’t Leeuwarder cultclubke. Zo enthousiast, dat we op een Go-Sharing scooter naar de Centrale scheurden om zo’n druppende blauw-gele rakker naar binnen te werken.

Ijs ziet er leuk uit, maar dat is het dan ook

Als een ware amuse voorafgaand aan de patat met frikandellen bestellen we het Cambuur-ijs. Het oogt vrolijk, maar smaakt alsof een Smurf en een Minion seks hebben gehad en dat dit ijs als resultaat uit een van hun anussen is komen druipen. Die specifieke smaak, komt dichtbij de smaak van kauwgomballen, je moet er van houden.

Enfin, een ijsje compleet ter ere van Cambuur, dat is toch wel awesome. Of je het nou lekker vindt of niet, de clubkleuren maken de veel te chemische Tsjernobiel smaak wel tot een ware beleving waarbij ieder likje een herbeleving is van de teleurstellingen die we afgelopen seizoen hebben moeten verwerken.