Leeuwarden is klaar voor de halve finale WK voetbal

Oldehoofsterkerkhof WK Oranje scherm

Hatseflats Nederland staat in de halve finale en belofte maakt schuld: dat betekent een groot scherm op het Oldehoofsterkerkhof.

De halve finale wordt woensdagavond om 22:00 uur gespeeld. Bij succes stoot Nederland door naar de finale, die zondag om 21:00 uur wordt gespeeld.

Een  evenementenorganisator geeft de mogelijkheid om de wedstrijd(en) te volgen op een groot scherm op het Oldehoofsterkerkhof.

Betalen voor voetbal?

Twee uur voor de wedstrijd(en) is de entree voor dit evenement op de Boterhoek/Groeneweg geopend (entree 2 euro).

Suksawat vindt het jammer dat er geld moet worden betaald om binnen te komen. In andere steden is de toegang tot grote schermen gratis. Zoals in Groningen, waar de horeca aan de Grote Markt sinds de 1/8 finale een scherm op het plein heeft geregeld.

De toegang is in 050 gratis, en men hoopt genoeg geld te verdienen met de verkoop van eten en drinken. Dat is tot nu toe ook gelukt, volgens de Groninger organisatie spelen ze in ieder geval kiet. Jammer dat dit niet in Leeuwarden kan.

Gelukkig is er bij de Leeuwarder horecabedrijven ook de mogelijkheid om de wedstrijd te volgen op een groot scherm en daar hoef je geen entree te betalen.

Afgesloten straten

Het gedeelte van de binnenstad binnen de stadsgrachten is twee uur voor de wedstrijd afgesloten voor het verkeer. Het gaat dan om de Groeneweg, Westerplantage, Ruiterskwartier en de Prins Hendrikstraat. De Torenstraat wordt na de winkelsluiting afgesloten.

Fietsen, auto’s, bussen en taxi’s

Op het fietspad aan de Westerplantage wordt een fietsenstalling ingericht. Parkeergarage Oldehove is vanaf twee uur voor de wedstrijd gesloten. Uitrijden is wel mogelijk. P-Zaailand is open en P-Klanderij en P-Hoeksterend zijn gesloten.

Uitrijden is wel mogelijk. Bussen rijden twee uur voor aanvang niet meer over het Ruiterskwartier. De reguliere taxistandplaatsen op het Wilhelminaplein worden verplaatst naar de Willemskade, naast de VVV.

Plattegrond Leeuwarden tijdens halve finale WK

WK Leeuwarden groot scherm oldehoofsterkerkhof plattegrond

Ga het gesprek aan ( comments)