Leeuwarden en WttV in running voor dikke prijs

Hadden we al eens gemeld dat Leeuwarden booming is? In ieder geval: onze stad en haar evenementen zijn hot. Zo heet dat zowel de stad als Welcome to the Village kans maken op dikke erkenning.

De stad Leeuwarden is genomineerd als festivalstad van het jaar, als het gaat om steden met meer dan 80.000 inwonders. Concurrenten voor de prijs zijn Rotterdam, Groningen, Eindhoven en Deventer.

Belangrijke prijs en erkenning

De prijsuitreiking voor vetste evenementenstad wordt verzorgd door ‘Nationale Evenementen Prijzen’. Eén of ander belangrijk landelijk instituut dat wat met evenementen doet. Naast de belangrijkste evenementenstad bepaalt dezelfde organisatie welk evenement de innovatieprijs wint. En hiervoor komt Welcome to the Village in aanmerking.

Qua innovatieprijs is de top drie al bekend, die bestaat uit: Hotel Rotterdam / Wake up in it, Roof Garden in Arnhem en jawel, Welcome to the Village. De organisatie over de innovatieprijs:

Waarom Welcome to the Village

“Innovatie en vernieuwing is belangrijk voor de evenementensector in relatie tot de steden waar evenementen plaatsvinden. In deze categorie wordt gekeken naar nieuwe, verrassende concepten, die een bijdrage leveren aan de sector en anderen inspireert.”

“De innovatieprijs wordt uitgereikt aan het evenement dat in 2013 de voor de sector meest relevante innovatie heeft doorgevoerd. Het gaat daarbij om een evenement, of om een onderdeel van het evenement. En/of het op een verrassende manier gebruiken van bestaande elementen.”

Leeuwarden komt met documentatie

De stad Leeuwarden moet de komende periode motiveren waarom 058 de evenementenstad van Nederland is. Op het stadhuis is men nu druk bezig met het opstellen van gedetailleerde documentatie voor het juryberaad. De genomineerde steden gaan ook nog een presentatie geven waarom hun stad de beste is.

Tijdens het Nationaal Congres Evenementen, dat op 20 november wordt georganiseerd, worden de winnaars bekend gemaakt. Helaas heeft het grote publiek geen invloed, en een oproep tot stemmen of mailen heeft dan ook geen enkele zin.

Dancetour Leeuwarden

Foto geleend van: Dancetour

Ga het gesprek aan ( comments)