La Place komt terug in de stad

Ja hoor, het hing al even in de lucht en nu is het zeker. La Place komt na een tijdje afwezigheid terug naar Leeuwarden. Lekkerrrr!

Toen in 2016 de deuren sloten van V&D Leeuwarden, was de koek ook voor de La Place op. Verdikke, zomaar een toko vol prima broodjes en smoothies dicht.

Tuurlijk, overal in de stad kun je verder prima voer krijgen. Maar het is tóch anders dan die ouwe vertrouwde La Place in het centrum.

Een jaar later blijkt het dat Het Plekje ons net zo hard mist als wij hen. Dus komen ze terug. Aan het Wilhelminaplein, waar tot een maand of twee geleden nog de Kijkshop zat, zal het restaurant verrijzen.

Zitplaatsen in overvloed

Het is wel even ietsje meer dan een plekje onder een warenhuis waar je snel even een triangeltje zalm en roomkaas scoort. La Place Leeuwarden krijgt liefst tweehonderd zitplaatsen.

Vanaf wanneer de boel precies als zoete broodjes over de toonbank gaat, is nog niet bekend. Ze moeten natuurlijk eerst nog even verbouwen, waarbij er ook nog wat plukjes asbest moeten worden verwijderd.