Kwebbelkop speelt verstoppertje in de Blokhuispoort

Hey cool, StukTV deed een opname van hun show Jachtseizoen in de Liwwadder Blokhuispoort. Youtuber Kwebbelkop deed een poging te ontsnappen.

Kwebbelkop heet in het echte leven Jordi van den Bussche en verdient zijn geld als gamer. Beetje klooien in GTA, beetje gillen over GTA en beetje miljoenen binnenharken met klooien en gillen over GTA.

Dan heb je het lekker voor elkaar. Hoe dan ook, die Kwebbelkop stond in de Blokhuispoort, waar hij in een oranje overall mee deed aan het spelletje Jachtseizoen.

Jachtseizoen in Friesland

Kwebbelkop en StukTV in Blokhuispoort

In games doet hij het prima en redt zich uit allerlei situaties. Het is dan even kijken of het allemaal ook zo vlekkeloos gaat in de echte wereld.

Met een GPS-tracker aan de arm ontsnapt Kwebbelkop uit de Blokhuispoort met de belofte dat als hij vier uren lang uit de handen van StukTV blijft, hij op vrij voeten is.

Een soort van verstoppertje, zeg maar. Maar dan op iets grotere schaal en hebben de zoekers de beschikking over een auto, een drone en drie tablets.

Dus die gozer rent, rijdt en vaart door heel Friesland en lijkt heel aardig op weg om uit handen van zijn opjagers te blijven. In ieder geval eventjes. Sneue bak, hij haalt niet eens de helft van de vier uur.

Kwebbelkop in de cel

De vreselijke straf hoorden we al in het begin van de aflevering. “Als je het niet haalt,” zeggen de mannen, “moet je weer terug in de cel.”

Nou ja, laten we eerlijk zijn, dat is niet zo heel erg. De cellen van de oude gevangenis horen bij het Alibi Hostel en zien er meer dan prima uit. Beter dan de gemiddelde studentenkamer.

Het is wel gewoon echt een leuk item geworden en Leeuwarden staat er weer prima op. Heel Friesland, trouwens. Want de mooiste scene is wel wanneer StukTV aan twee random Friezen vraagt of ze met een boot mee kunnen.

De Friese kerels staan er wat stoer bij te staan, zoals alleen Friezen dat kunnen en antwoorden eenvoudig en duidelijk. “Ja, dan gaan we nou weg jong.” Machtig.

Ga het gesprek aan ( comments)