Leeuwarder Lava lounge serveert straks halve schapen

Atlantica gebouw

Honger en zin in vlees? Dan zit je vanaf april wel goed bij Lava Lounge. De toko staat nu in de steigers en als het zometeen klaar is, kun je er terecht voor halve schapen.

Wat straks Lava Lounge moet zijn, staat nu beter bekend als Atlantica. Een van de vele pizzeria’s die tegelijkertijd ook een grillroom is en waar Italiaanse, Griekse en Turkse gerechten vreedzaam in dezelfde keuken worden bereidt. Niks mis mee, ook niks bijzonders.

Eigenaar Bewar wilde wel eens wat anders, iets nieuws. Iets wat wél bijzonder is. Daarom verbouwt hij de zaak op dit moment tot een lounge waar je ook lekker lui aan een waterpijp kunt hangen. Chill.

En toen dacht de ondernemer iets wat elke ondernemer moet denken als hij een nieuwe zaak begint. Iets in de richting van ‘hey, weet je wat ook leuk is? Als ik mensen hier wat geef, dat ze nergens anders krijgen.’

Een half schaap op tafel

half schaap bij Atlantica

Ha, ook een half schaap

Die gedachte is behoorlijk bruut uitgewerkt, want bij Lava Lounge gooien ze gewoon een half schaap op je bord. Nou ja, op je tafel. Want de ooit wollige unit past nooit een keer op een bord.’Volgens mij kun je dit in heel Nederland amper krijgen,’ claimt Bewar.

Op de vraag hoe je in hemelsnaam op zo’n idee komt, is de ondernemer even simpel als duidelijk. ‘Ik kan het,’ zegt hij. ‘En we hebben de apparatuur en de kennis in huis om dit te serveren.’

Zo’n gebraden schaap maak je niet in je eentje soldaat. ‘Zes tot acht personen kunnen hiervan prima eten,’ zegt Bewar. Een soort partypizza dus, maar dan een schaap.

Nog een paar weekjes wachten

Lava Lounge halve schapen

Let op, je moet wel even twee dagen van tevoren aangeven dat je komt eten. Er ligt niet zomaar een half schaap op je bord, daar komt een ietsje pietsje voorbereiding bij kijken.

Naar alle waarschijnlijkheid is de volledig vernieuwde Lava Lounge open vanaf april en je moet wel rekenen dat onze redactie na de opening hier even aanschuift om dit mee te maken.

Ga het gesprek aan ( comments)