Oh nee! De kiosk – a.k.a. de zwarte doodskist – verdwijnt

Prins Hendrikbrug kiosk Leeuwarden

Vandaag schrijft de Leeuwarder Courant dat de Prins Hendrikbrug misschien plaats moet maken voor een nieuwe, beweegbare variant. De kiosk verdwijnt dan ook. Jammer?

Oké, de meningen zijn verdeelt over het ietwat vreemde, zwarte boxje daar op die brug. Sommigen vinden het een staande doodskist. Een donkere sarcofaag waarvan de inhoud onbekend is. Anderen vinden het wel wat hebben. Hoe dan ook: voor veel mensen die naar Leeuwarden komen, is het een van de eerste dingen die ze zien op de route station – centrum. Zijn we toch een beetje gehecht aan geraakt.

De afgelopen tijd was het moeilijk om een goede invulling te vinden voor de creatie van architect Nynke Rixt Jukema. Commercieel uitbesteden lukte niet, dus ging de gemeente het zelf doen. Samen met VVV en Kunstbende. Was toen alleen tijdens evenementen open. Daarna plaatste de gemeente een prijsvraag zonder prijs. Wat te doen met de kiosk?

Kiosk weg?

Nu komt er dus misschien een nieuwe brug. Die zou er, met goedkeuring van de gemeenteraad, halverwege 2019 komen. Dus is de oproep veranderd naar een exploitatieplan van twee jaar. Daarna staat het bouwsel mogelijk op losse schroeven.

Iemand nog een studentenkamer nodig voor de aankomende twee jaar? Dit is je kans. Eerder gaven we al een aantal suggesties wat te doen met ‘de doos’, maar als je zelf nog een beter plan hebt, laat het vooral weten in de comments op Facebook.

Burger king kios

Ga het gesprek aan ( comments)