Kerstmarkt in Blokhuispoort heeft een mannenhoek

kerstmarkt leeuwarden

De traditionele kerstmarkt strijkt ook dit jaar weer neer in de Blokhuispoort. Grootste verandering is de toevoeging van een heuse mannenhoek.

Je kent het wel. Tenminste, als je een jongetje bent. Alle strijd voor genderneutraliteit ten spijt, voelen vrouwen zich van nature goed op hun plek op een kerstmarkt.

De gluhwijntjes, de standjes met schapen- en geitenvellen en tot aan de horizon reikende kraampjes met zelfgemaakte kaarsenstandaards, het is het geknutselde walhalla voor vrouwen en meisjes. Als man hang je er wat bij, met tassen vol meuk in je gevoelloze handen.

Mannenhoek op de kerstmarkt

Als je daar dan staat te wachten op je vriendin die toch nog even één keer bij de ambachtelijke macrameeër wil kijken, dan verlang je naar je bank en je Playstation. Naar eenzaamheid en warmte. Alles, behalve de kou van de kerstmarkt.

Dat snapt de organisatie van de Kerstmarkt in de Blokhuispoort ook. Met onze mannelijke stadsgenoten in het achterhoofd, is er een heuse mannenhoek gebouwd. Heuh!

Dat betekent dus dat je met een voorhamer spijkers in een stuk hout mag slaan, altijd leuk, en dat er whisky- en beerenburgproeverijen zijn. De ideale plek om je testosteron de vrije loop te laten.

IJsbaan

kerstmarkt blokhuispoort

Schaatsen aan en gaan.

Zoals ieder jaar is er ook weer een ijsbaan. Met tien bij twintig meter is de glibbervloer een stuk groter dan vorig jaar en kun je er ook als volwassene nu fatsoenlijke rondjes op schaatsen. Voor drie euro kun je er ook schaatsen huren, dat is wel handig.

Nu de Blokhuispoort bijna helemaal klaar en vernieuwd is, ben je een dief van je eigen kerssemus als je er niet even gaat kijken. Ben je dan nog niet helemaal in de stemming, is er ook een gospelkoor.

De markt gaat op zaterdag 16 december open om 14:00 uur en duurt dan tot 22:00 uur. Lekker ook ’s avonds dus. Op zondag 17 december is de kerstmarkt open van 11:00 tot 18:00 uur en dan is het weekend alweer voorbij.

Ga het gesprek aan ( comments)