Kamperen in rioolbuizen: wie wil dat nou niet?

Leeuwarden is volgend jaar culturele hoofdstad van Europa. Mooi man! Dat betekent een toestroom van toeristen vanuit alle windrichtingen. Praktisch vraagje: waar moet al dat volk slapen? In rioolbuizen bij Lytse Geast natuurlijk.

Voor twintig euro net buiten Leeuwarden slapen tijdens culturele hoofdstad 2018. Koopje toch? Huisje van beton helemaal voor jezelf. Bedje van stro d’r bij. Je eigen melk tap je gewoon uit de koe. Te gek! Rioolbuizen zijn het nieuwe Hilton.

Slapen in rioolbuizen

“Er worden in 2018 duizenden bezoekers verwacht, er is een tekort aan hotels, aan slaapplaatsen, dat probleem lossen wij op”, zeggen Alfred Lehmann en Bouwe Hoekstra tegenover onze vrienden van Huis aan Huis.

De ondernemers willen tussen de 3600 en 5000 betonnen rioolbuizen in een boerenweiland bij de Lytse Geast plaatsen. Daar kunnen bezoekers voor slechts twintig euro overnachten op een bedje van stro. Voor de privacy doe je een zeiltje voor de opening van de buis.

Betonnen hotelkamers

Best een mooi idee. Want bij de buis & breakfast krijg je natuurlijk ook lekker en verantwoord eten dat rechtstreeks van de boerderij komt. Melk van de koe, biologische kaas, alles!

Hoekstra: “Er komen toiletvoorzieningen op het weiland en er komt ook een duurzame buitendouche. Verder kun je je eigen glas melk ‘tappen’, vers uit de koe, dus zelf melken, je kunt lekker met de koeien knuffelen, paardrijden of de boerin helpen om de stal uit te mesten.”

Trekker-taxi

Het boerenleven in op z’n best dus. Maar hoe kom je thuis na een avondje stappen in Ljouwert? “We denken ook aan een taxi service. Brengen en halen we onze gasten met de trekker. Leeuwarden is immers vlakbij.’’

Klinkt als een hashtag winning plan! Wij gaan er in ieder geval een nachtje over slapen. In het weiland dan.

Ga het gesprek aan ( comments)