Nachtelijke knokpartij in Leeuwarden kent verrassende winnaar

knokpartij leeuwarden

Een flinke knokpartij vannacht in Leeuwarden. Twee jongeren konden worden afgevoerd naar het ziekenhuis en een aantal tanden is nog zoek.

Het nieuwsbericht in de Leeuwarder Courant begint als volgt,

“In Leeuwarden zijn zondagnacht twee mensen het bewustzijn verloren bij een vechtpartij. Een van hen raakte ook een aantal tanden kwijt.

Dat gebeurde op de Ostadestraat. Daar werd een onbekend aantal jongeren door een man aangesproken over lawaai op straat. De jeugd leek zich daar niets aan te trekken en het lawaai ging onverstoord door. Toen de man voor een tweede keer op de groep afstapte, vielen er klappen.”

Waar moet het heen met de wereld

knokpartij in Leeuwarden

De man die de schavuiten tot de orde riep.

Dan denk je nog va, ah kut. Is er weer een oudere mishandeld door zo’n stel opgeschoten kutjeugd met hun door Bluetoothboxjes timmerende kutherrie. Jammer. De wereld was vroeger beter.

Maar dán! Dan komt in de rest van het artikel de twist van deze duistere episode uit het Leeuwarder nachtleven.

Een 21-jarige Heerenvener raakte daarbij zijn bewustzijn en een aantal van zijn tanden kwijt. Een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden is ook bewusteloos geslagen. Zij is voor controle nog naar het MCL  gebracht.

De politie heeft een 56-jarige verdachte aangehouden en is nog druk bezig met het onderzoek.”

Actie reactie

Ah, kijk. Zo kennen we Leeuwarden weer. Beetje moeilijk doen over het volume van je aanwezigheid op straat? Hier, met je bek tegen de Oldehove. Dat zal je leren.

Twee stuks in het ziekenhuis en een dude uit Heerenveen die het merendeel van deze maandag bij de tandarts verblijft voor de nodige herstelwerkzaamheden. Die gast ging even helemaal Badr Hari op die schavuiten.

Geweld is nooit een goed idee

Lawaai is knokpartij in leeuwarden

“En nou is het uit met dat lawaai.”

Een oudere vent tegen een groep jeugd, dan is deze uitkomst niet wat je verwacht. Geweld is nooit goed te praten natuurlijk, nu ook niet. En hoe het er vannacht in de Van Ostadestraat aan toe is gegaan, weet ook niemand. De politie is niet voor niks nog met een onderzoek bezig.

Maar ergens voelt het misschien niet heel vervelend dat je weet dat je wat in de pap te brokkelen hebt, wanneer je geluidsoverlast voor de deur hebt. Ook al is een knokpartij het gevolg.

Wat denk jij, was dit het verdiende loon voor de lawaai makende jongeren, of had die 56-jarige Leeuwarder beter moeten weten en had hij beter gehandeld door de politie te bellen?

Ga het gesprek aan ( comments)