Jan Pier Brands verruilt Neushoorn voor WORM

Jan Pier Brands

Jan Pier Brands, wie kent hem niet? Twee jaar geleden werd hij aangenomen om als kartrekker het mooiste poppodium van Friesland en misschien wel heel Nederland, uit de grond te stampen. Nu verruilt hij zijn Leeuwardse Neushoorn voor een WORM in Rotterdam.

“Lieve mensen, ik ben trots, blij en ‘gespannt wie ein Flitzebogen’ om jullie te kunnen zeggen dat ik per 1 februari 2017 als directeur aan de slag ga bij het instituut voor avant-gardistische recreatie WORM in Rotterdam”, schrijft de Neushoorn directeur op zijn Facebook.

Volgens Jan Pier “de mooiste club van het land in de mooiste stad van het land. Het wordt een hele verandering en ik heb er veel zin in.”

Jan Pier Brands

foto: Harrie Muis

Nu al weg uit Ljouwert?

Toch wel jammer vinden we. Jan Pier heeft een hele legacy hier in het Noorden. Zo werkte hij onder andere jaren lang bij Eurosonic Noorderslag en zonder zijn hulp zou de Academie voor Popcultuur niet zijn wat het nu is.

De Neushoorn directeur inspireerde daarnaast menig student. Artiesten als Kraantje Pappie en Thomas Azier noemen regelmatig zijn naam in interviews. Afgelopen zomer zei Brands nog tegenover Suksawat dat hij in 2018 een artikel over Neushoorn in The New York Times wil lezen. Waarom dan nu al weg?

WORM Rotterdam

“Een droombaan”, noemt Brands het tegenover de LC. Het komt niet helemaal lekker uit met Leeuwarden 2018 in het vooruitzicht. “Maar zo’n vacature kon ik gewoon niet aan me voorbij laten gaan.” Jan Pier is er wel van overtuigd dat er nu wel een goed fundament staat bij Neushoorn voor de toekomst.

Ook WORM is blij met Brands.  “Met de aanstelling van Jan Pier zal ons vehikel weer nieuwe dimensies en onontdekte werelden bezoeken. Helmen op en gordels om, de reis gaat verder!”

Jan Pier neemt in Rotterdam het stokje over van WORM directeur Hajo Doorn. Na twintig jaar stopt Doorn ermee.

Ga het gesprek aan ( comments)