Jaarlijkse barmensverkiezing nu genderneutraal

barmensverkiezing

Ben je verdikke net klaar met de gemeenteraadsverkiezingen, mag je alweer stemmen. Het onderwerp is wel leuker. Wie is de lekkerste barman/vrouw?

Het zijn de helden van de nacht die je tot zonsopgang en zelfs daarna voorzien van je zoveelste biertje. En terwijl je amper verstaanbaar never nooit een keer je pinpas uit je zak weet te vissen, blijven ze vriendelijk.Dat is knap.

Zelfs tussen deze tappende toppers zijn er enkelen die er met kop en schouders boven uitsteken, als een Amsterdammertje boven een leger fluitjes. Wie de beste is mogen we zelf bepalen.

Taptalent kent geen gender

Achter de Leeuwarder barren staan zowel vrouwen als mannen. Daar doen we in het noorden niet moeilijk over. Want we zijn hier immers hartstikke progressief.

In de Randstad prutsen ze nog maar wat aan met genderneutrale toiletten, in Leeuwarden zetten we de stappen die er echt toe doen. Een genderneutrale barmensverkiezing.

Bedacht door onze drie kilometer voor de massa uitlopende vrienden bij Leeuwarder Studentenkrant, kan het niet anders dan dat dit online event navolging gaat vinden in de overige steden van het land.

De genomineerden

barmensverkieizing

Lekker ding.

Hoe dan ook, je kunt kiezen uit tien bartoppers van de stad. De genomineerde mannen en vrouwen zie je hier. Dan kun je ook meteen je stem uitbrengen.

En toch, als er van ons betreft iemand moet winnen, dan is het wel Stevenie, van Shooters. Taptalent buiten beschouwing gelaten, dit is toch echt wel een stoot, hoor.

Dus die hele barmensverkiezing is eigenijk al zo goed als besloten. Goed, dan vinden we ook dat als ze wint, ze voor de rest van het jaar die pruik op moet houden.

Ga het gesprek aan ( comments)