Is het wat? De nieuwe van KUO en Abel

KUO heeft een nieuwe single uit. De Ali B. van Leeuwarden heeft het op ‘Broer’ over zijn familie. Nu is het aan jou, is deze track hot or not?

Broer is de eerste track die Kuo/Kùo in 2018 uitbrengt. Zelf weten we het nooit zo goed met de Leeuwarder rapper. Is het nou met of zonder streepje? En ook belangrijk, is hij nou goed, of niet?

Hij is in ieder geval wel bezig. Je ziet hem overal. Het harde werken van de cultureel ondernemer leidde ertoe dat hij tijdens de opening van LF2018 over de hele hoogte van de Oldehove werd geprojecteerd. Is toch wel tof, he.

Hij mocht er een stukje rappen over dat je zes uur thuis moet zijn en stond daar moederziel alleen op het dak van de parkeergarage. Dan kun je zeggen wat je wilt, maar dat moet je maar even doen, in je eentje. En Kuo Weh Ho doet het.

Broers en broederliefde

Kuo

Kuo zegt ‘Luister m’n track, broer!’

Maar genoeg over Kuo, laten we het over Kuo hebben. Of in ieder geval over z’n nieuwe track. Broer gaat dus over familiedingen. De tekst is dus best wel persoonlijk.

Want familie, zoals we allemaal weten, is belangrijk. Vraag maar aan Alain Clark. Of aan Leeuwarder broers Josje en Carlos, die bijna exact een jaar geleden óók een nummer maakten over waarom je nooit zonder je broer kunt. Schitterend stukje toeval.

Kuo nam het nummer op met Abel en de productie is van E10 en Luca Vincenzo. Om die namen te kennen zijn we niet urban genoeg. We dachten dat de E10 een wok-unit was op weg naar Hardegarijp.

We dwalen af. Want is de track ‘Broer’ van Kuo nou helemaal je-van-het, of net niet? Hot or Not? Heet of Scheet? Lit of Shit? Zeg jij het maar, wij hebben helemaal geen verstand van hiphop.

We deden in 2016 een langer stuk over de bruggenbouwer, die toen ook nog wel eens Siroc heette. Lees het, als je meer wilt weten over wat hem allemaal bezig houdt.