Interactieve glijbaan Blauwe Golf opent in de meivakantie

nieuwe glijbaan blauwe golf

Met een (golf)slag om de arm weet De Blauwe Golf te melden dat na maanden van vertraging de nieuwe glijbanen snel worden gebouwd. Vanaf de meivakantie kunnen we nat gaan in een interactieve glijbaan.

De fletse gele pijp die nu nog uit de Blauwe Golf steekt is ondertussen alweer vijfentwintig jaar oud. Prima leeftijd voor een whisky, maar een glijbaan is dan afgedankt.

Er is nog steeds weinig mis met het ding, hij brengt je nog steeds gewoon van boven naar beneden, maar het is nou niet meteen een glijbaan waarvoor je speciaal naar het zwembad gaat. Met de nieuwe banen gaat daar verandering in komen.

Interactieve glijbanen

Glijbaan blauwe golf

Dit krijgen we dus ook.

Want die banen worden net wat meer dan de gouwe ouwe waterspuwende units. Daar kun je in 2018 dus écht niet meer mee aankomen. Nee, een glijbaan moet tegenwoordig wel licht en geluid met zich meebrengen

Dus zijn er in de nieuwe banen lichtjes en geluidjes. En ook niet zomaar ter aankleding, he. Een van de banen heeft een heel spel in zich. Door met je hand lichtjes en figuurtjes te raken, kun je wedstrijden doen tegen je zwembuddies. Wie verliest, trakteert op slappe patat met mayo.

De andere glijbaan wordt voor een gedeelte transparant. Dan kun je dus al roetsjend van de nieuwe glijbaan meteen de rest van het zwembad even moonen. Is gezellig en heus niet ongepast.

Vertraging en planning

gele glijbaan blauwe golf

Oud kreng

Eigenlijk had al in de zomer de oude glijbaan moeten worden vervangen. Dat lukte niet en ook de herfst werd niet gehaald. Kwam omdat mensen in de omgeving wat klaagden.

De kleuren zouden niet bij de omgeving passen. Dikke vette onzin, vinden ze bij de Blauwe Golf. De gemeente vindt dat ook en sinds kort zijn alle vergunningen in orde

Als alles goed gaat, kunnen we per de meivakantie spelletjes doen in de nieuwe glijbanen. Zes weken eerder, vlak na de voorjaarsvakantie, begint de sloop van de versleten baan. Op 5 maart begint de bouw van de hypernete nieuwe baan.

De bouw zelf duurt dus ongeveer zes weken. Maar dan moet dus wel alles goed gaan. Het weer moet meezitten, de buurtbewoners ook, dat soort dingen. En dan mogen we eindelijk naar hartelust glijden.