In heel 2020 geen concerten meer van Podium Asteriks

Asteriks op locatie

Podium Asteriks gaat het hele jaar niet meer programmeren, wegens corona. Men stopt de energie liever in het zoeken naar een nieuwe vaste plek. 

De programmering tot 1 september was wegens de maatregelen tegen het coronavirus al afgezegd. Voor de maanden daarna vindt men het te onzeker om een programma op te zetten.

Vrijwillige organisatie zonder vaste plek

,,We zijn een vrijwilligersorganisatie”, zegt Asteriks-directeur Koen Haringa, ,,we doen dit omdat we het belangrijk vinden, omdat we een goede stad willen met een levendig klimaat. Als we dingen op gaan zetten die straks niet door kunnen gaan, zijn we straks niet alleen blut, maar ook nog boos.” 

Podium Asteriks opereerde tot twee jaar geleden in de Leeuwarder Blokhuispoort en leidde sindsdien een zwervend bestaan langs verschillende plekken in de stad. Haringa: ,,Dat is een doorlopende uitdaging, die er nog eens bij komt.” Het streven is een nieuwe vaste plek. ,,Het lijkt ons beter om daar onze pijlen nu op te richten. Zonder een eigen, vaste locatie is het moeilijk om impact te maken.” 

Geen volledige stilte omtrent Asteriks

Koen Haringa van Asteriks
Dit is Koen van Asteriks. Hoi Koen.

Podium Asteriks blijft de rest van het jaar niet helemaal onzichtbaar. Er komt nog een vinylplaat met opnamen die eerder gemaakt zijn, en een boek met concertposters. Ook zint men op ‘nieuwe podiumvormen’. Podium Asteriks werd opgezet in 2010 en organiseerde sindsdien zo’n 370 concerten met in totaal ruim 1000 artiesten. Onder andere festival Welcome To The Village en de Stadsoase komen voort uit Podium Asteriks.

Publicatie van Leeuwarder Courant