Iemand nog een zakcentje? Duurste huis in binnenstad te koop

Komkommertijd, af en toe wat regen en brak, wat doe je dan: beetje internetten. Struinen op Funda bijvoorbeeld. Op zoek naar de duurste stulpjes in Leeuwarden.

Vorig jaar in de zomer hebben we ook al een stuk gemaakt over het duurste huis in Leeuwarden. De duurste, een prachtige villa aan het water in Zuiderburen, staat nog steeds te koop. Vorig jaar voor 1,2 miljoen euro. Nu voor 985.000 euro.

Huis met klasse en grandeur

Behoorlijk gezakt in prijs dus. En het paleisje heeft er een serieuze concurrent bijgekregen in dezelfde prijsklasse. Het monumentale grachtenpand aan de Willemskade 15 staat te koop voor 975.000 euro. Misschien iets minder groot en ruim, wel heel vet.

Het herenhuis komt uit 1875 en is ontworpen door de toenmalige stadsarchitect Thomas Adrianus Romein in neoclassicistische stijl. Alles aan het pand, de vier verdiepingen, de gevel en de tuin, ademt een statige en welvarende vibe uit.

GTA V in 058

De ruime hal heeft bijvoorbeeld een marmeren vloer, de trappen zijn bijzonder fraai, de keuken is superstrak en modern, de badkamers zijn aweome en de tuin is geweldig. Die bestaat uit meerdere lagen en is gelegen op het Zuiden. Beter kan niet. Dan zit er ook nog een garage bij met plaats voor vier wagens.

Meer GTA V-style wordt het niet in Leeuwarden. Kost wat, maar dan heb je wel wat. Plus: de gemeente vindt het oké als je er een boutique hotel in begint. Met het oog op CH18 het overwegen waard. Want eerlijk: waar slaap je liever, in een rioolbuis of in alle grandeur aan de Willemskade?

Dik doen met je wagens

Hoe nice: gewoon een jungle-pad in je tuin

Ga het gesprek aan ( comments)