Huisregels

Suksawat is de community voor en van jongeren in Leeuwarden. Met elkaar delen we mooie verhalen, de laatste nieuwtjes, scherpe opinies en de verste updates over festivals en uitgaan. Dat moeten we natuurlijk leuk houden en moet in lijn zijn met onze kwaliteits- en fatsoensnormen. Ja, ook wij hebben die. Houd je je hier niet aan, dan hebben wij het recht om je inbreng niet te publiceren. Uiteraard brengen we je hier in dat geval van op de hoogte.

Wat mag niet?

Haat of geweld
Suksawat is niet de plek om je hatelijke mening te ventileren. Ook niet om discriminatie een podium te geven. Oproepen tot geweld en zo doen we ook niet aan mee. Daarnaast mag je artikel, foto of video niet te schokkend zijn, te beschadigend, te sensationeel of te respectloos zijn. Vanzelfsprekend is pesten, bedreigen, schenden van privacy op een ongehoorde manier en intimideren ook niet toegestaan.

Seksuele inhoud
We zijn geen Xhamster of Youporn, naaktfoto’s van je ex hoeven we ook niet. We zijn niet preuts maar houden het wel graag netjes.

Auteursrecht
Respecteer het auteursrecht. Plaats alleen materiaal (tekst, foto’s of video’s) dat je zelf hebt gemaakt. Of waarvan je de toestemming hebt van de maker. Doe je dit niet, dan zijn hier consequenties aan verbonden. Zoals het betalen van vergoedingen aan de rechthebbenden. Die kosten zijn voor eigen rekening. Haal dus niet zomaar tekst, video’s of foto’s van internet zonder toestemming van de schrijver, filmer of fotograaf. De kosten kunnen hoog oplopen en dat is makkelijk te voorkomen door toestemming te vragen voor gebruik. Bij het uploaden van materiaal vraagt Suksawat altijd naar de bron of herkomst. Verder, als je zo’n tof artikel hebt geschreven voor Suksawat dat we het graag verder willen delen, dan willen we dat natuurlijk graag doen. Door een artikel te plaatsen geef je ons daar ook toestemming voor. Uiteraard laten we het aan je weten als we je artikel ook ergens anders dan op Suksawat plaatsen.

Spam en commercie
Suksawat is een community voor nieuws, verhalen, zin en onzin uit Leeuwarden. Niet voor het maken van reclame. Iedereen heeft een hekel aan spam. Verder, wij nemen onszelf niet te serieus, maar onzinberichten en verzinsels gaan we logischerwijs ook niet publiceren, die gaan door naar onze spambox.
Het is niet toegestaan grote hoeveelheden ongerichte, ongewenste of herhalende boodschappen te plaatsen, inclusief reacties en privéberichten. Misleidende inhoud wordt niet geplaatst. Uitingen van bedrijven of organisaties, met als doel commercieel gewin, zijn niet toegestaan. Wil je een dienst of product promoten, neem dan contact op met Liselot Jaspers Focks – liselot.jaspersfocks@ndcmediagroep.nl.

Wat mag wel

Verder mag zo’n beetje alles. Van nieuwsberichten en interviews tot scherpe opiniestukken, sportverslagen, columns, sfeerverslagen of zomaar een goed verhaal. Van scherp en kritisch tot net iets over het randje. Humor wordt ook gewaardeerd. En schoonheid ook. Voordat je artikel of foto online komt zullen wij deze checken, dit doen we om er voor te zorgen dat het aan de voorwaarden voldoet en passend is voor Suksawat. Om er voor te zorgen dat we je artikel zo snel mogelijk kunnen plaatsen vragen we je om goed te letten op leesbaarheid en een check te doen op stijl-, spel-, of grammaticafouten. Mochten wij een foutje in de tekst zien, dan hebben wij het recht omwille van de kwaliteit om het foutje te herstellen. Hele teksten herschrijven zullen we niet doen. Het is tenslotte jouw artikel. Mocht je niet tevreden zijn over je artikel nadat we het hebben geplaatst, neem dan contact op ons op: willem.groeneveld@ndcmediagroep.nl