Veel huiskamers en meer bandjes tijdens Muziek bij de Buren

muziek bij de buren

Het festival Muziek bij de Buren vindt plaats op zondag 10 december. Als festivalterrein dit keer niet de Groene Ster, maar een handvol huiskamers. Misschien wel de jouwe.

Het leuke van Muziek bij de Buren is dat mensen hun deur open zetten om samen met wie maar wil een bandje te kijken. Vroeger haalde je nog wel eens een potje suiker bij de buren, nu is dat dus cultuur.

Die cultuur die je dan snuift, is afkomstig van lokale bandjes en acts. In totaal zet de organisatie in op zo’n vijfentwintig local heroes, die in net zoveel huiskamers hun ding doen. Die tijdelijke podia loop je binnen voor nul euro.

Maatschappelijke locatie

zienn huiskamer muziek bij de buren

Muziek bij de Buren. En bij ZIENN, dus.

Da’s gien geld, lekker toegankelijk en ook nog sociaal dus. Dan is het niet zo verwonderlijk dat er ook een paar maatschappelijke partners instappen bij dit festival.

Naast organisatoren Asteriks, Academie Voor Popcultuur en D’Drive, horen bijvoorbeeld ook Stichting ZIENN en Wellzo bij de club. En die doen meer dan gewoon hun naam aan dit evenement verbinden.

ZIENN, van de daklozenopvang, stelt zelf ook een lokatie beschikbaar en zodoende sta je straks, ietwat ironisch, in de huiskamer van de Leeuwarder daklozen een muziekje te luisteren. Kom je daar ook eens.

Maak je eigen podium

Zo’n festival in de huiskamers van de stad hoeft natuurlijk niet beperkt te blijven tot je de daklozen opvang en de buren. Zelf kun je jouw huiskamer ook ter beschikking stellen.

De organisatie is namelijk nog opzoek naar een paar geschikte ruimtes. Je kunt je huiskamer hier aanmelden, zodat je op 10 december niet eens de deur uit hoeft om een optreden te checken.

Ideaal voor de luie festivalganger, zo’n fissa in je eigen huis. Geen huiskamer, maar wel een band? Dan kun je ook meedoen. Jouw act meld je hier aan.

Zolang je muziek speelt, kun je veel maken op dit feestje. Tot nu toe heeft er zich al van alles aangemeld. Jazz, hiphop, dikke vette metal en natuurlijk de onvermijdelijke singer-songwriters, elke genre is wel vertegenwoordigd.

Praktische info over Muziek bij de Buren

muziek bij de buren

Die vijfentwintig huiskamers zijn nog niet bekend, dus qua locaties kunnen we je nog niet veel vertellen. Wil je je eigen huiskamer aanmelden, doe dat dan vóór vrijdag 13 oktober.

Het festival  zelf is dus op zondag 10 december en duurt drie uurtjes, van 15:00 uur tot 18:00 uur. Kaartjes kosten nul euro, want deze shizzle is graties. Nog steeds niet genoeg informatie? Tsjonge, bekijk het dan maar hier.