Hond Bijou loopt weg uit Duitsland, zwerft 212 kilometer naar Leeuwarden

bijou hond beagle leeuwarden

In Leeuwarden loopt een hond rond, die naar alle waarschijnlijkheid helemaal uit Duitsland afkomstig is. Het beestje is een Beagle-mix en heet Bijou. Als je naar d’r kijkt rent ze al weg, dus dat is niet handig.

In februari raakte Bijou kwijt, terwijl ze in een opvang in M√ľnster zou moeten zitten. Het hondje deed wat elk verstandige zoogdier zou doen en ontvluchtte de Duitse gebieden, om via Den Haag de afslag naar Leeuwarden te pakken. Dat betekent dat Bijou in totaal 212 kilometer heeft afgelegd om uiteindelijk in de mooiste stad van Nederland terecht te komen.

Ze is al op verschillende plekken in de stad gezien. De foto’s die je op onze website ziet, zijn geschoten in de buurt van het Vossepark. Kenners die de hond al langer volgen bevestigen dat het naar alle waarschijnlijkheid inderdaad over de uit Duitsland afkomstige Bijou gaat.

Bijou is een bange beagle

bijou loopt weg uit duitsland
Foto: Annemarie Kiewiet

Dit is op zich zo’n berichtje dat bij Nu.nl onder het kopje ‘opmerkelijk’ terecht komt en dat is allemaal superleuk, maar er zit ook een keerzijde aan de zwerftocht van Bijou. Bijou is ontiegelijk angstig en lijkt overal in paniek voor weg te lopen. Als mensen haar in de ogen kijken, peert ze ‘m al. Pogingen om haar te vangen, ook al is het goed bedoeld, lopen dus op niks uit, waarschuwt onder andere de Dierenambulance in een Facebookbericht.

Dus probeer het ook niet. Bel liever de Dierenambulance, dan lossen die het op. Onze gok, er komt een kerel met een verdovingsgeweer mee die Bijou eventjes knock-out tikt, zoals dat een paar maanden geleden ook gebeurde met die reetjes die pardoes de stad in waren gelopen.