Hippies laten sprookjesbos achter in Groene Ster

suksa2

Foto: Jeroen Korthuis

Liwwadder Jeroen Korthuis wandelde dinsdag, zoals wel vaker, in de Groene Ster. Met hondje Timmie. Keuteltje hier, plasje daar, poepzakjes mee.

Maar wat schetste zijn verbazing toen hij zich op het voormalige en derhalve verlaten feestterrein van Psy-Fi begaf? Hij ontdekte een stukje ongerept sprookjesbos. Met de toegangspoort er nog voor, een bankje en een bruggetje. Allemaal keurige bouwprojecten.

Die verrekte hippies konden behalve blowen oek heul aardig bouwen!

Korthuis liet zijn fantasie de vrije loop en schreef er een brief over. Komt-ie:

Brief over sprookjesbos op Groene Ster

“Het is prachtig weer en ook nu besluiten Timmie en ik om samen weer een heerlijk blokje om te gaan door de Groene Ster.

Timmie is zoals altijd weer dol enthousiast achter balletjes aan het aan rennen in dit prachtige en unieke Leeuwarder recreatiegebied.

Met grote regelmaat plonst hij in het verkoelende water om daarna al rollend op de zandstranden een gooi te doen naar de titel “meest onherkenbare en vieze hond van Leeuwarden”

Wat opvallend is, is dat bijna niets nog herinnert aan het PSY-FI festival wat hier twee weken geleden werd gehouden en wat ruim over de 10.000 bezoekers uit heel Europa 6 dagen lang naar Leeuwarden heeft getrokken.

In tegenstelling tot een hoop andere muziekfestivals welke in ons prachtige wandelgebied werden gehouden is alles keurig opgeruimd. Zelfs de gebruikelijke sigarettenpeuken op de grond zijn nergens te bekennen!

Geen zwerfafval, niets, slechts stukken opnieuw ingezaaid grasveld verraden dat hier duizenden mensen hebben gedanst, gefeest, gegeten, gekampeerd en 6 dagen lang een geweldige tijd in Leeuwarden hebben gehad!

Slechts 1 ding, de toegangspoort naar het „Magical Forest” is de enige herinnering aan dit unieke feest zo constateer ik al wandelend.

Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en na overleg met Timmie besluiten we om samen nog een keertje dit stukje magische woud in de Groene Ster te bezoeken.

Tijdens mijn verrassende bezoek aan het PSY-FI festival kwam ik in dit betoverende stukje niemandsland de meeste uitbundig geklede vriendelijke mensen tegen die in het speciale licht er niet zelden erg mystiek uitzagen en intens dansten op de meeslepende beat op het „Magical Island” gelegen in dit bos.

Misschien zijn er toch nog wat verdwaalde festival gangers achter gebleven die besloten hebben zich permanent in dit stukje Leeuwarden te vestigen??

Bijna tot mijn teleurstelling constateren Timmie en ik dat het bos volledig verlaten is en de vele hangmatten, waarin mensen als in een cocon opgerold in diepe slaap waren, ook volledig verdwenen zijn.

Jammer, want ik mis ze eigenlijk wel een beetje deze leuke en bijzondere mensen uit heel Europa die zo aardig tegen elkaar en mij als nieuwsgierige Leeuwarder  „buitenstaander” waren.

Ja ik weet het zeker, volgend jaar zie ik jullie weer. Ik kijk er nu al naar uit…. Dag lieve PSY-FI mensen!”

Jeroen Korthuis

Ga het gesprek aan ( comments)