Hidden Cash verstopt geld in Leeuwarden

Hidden Cash Leeuwarden

Na San Francisco en Groningen heeft ook Leeuwarden een anonieme weldoener die geld weggeeft onder de noemer Hidden Cash

Hidden Cash verstopt ergens in de stad een geldbedrag en geeft vervolgens via Twitter hints over de vindplaats. De eerste vinder mag het geldbedrag houden. Een fenomeen dat in San Francisco en Groningen binnen korte tijd is uitgegroeid tot een enorme hype.

Wie, wat, wanneer, waarom, hoe?

Wie in Leeuwarden de gulle gever is, is niet bekend. Dat willen ze ook niet zeggen: “Wie of wat ik ben is op dit moment niet belangrijk.” Toch heeft de persoon achter Hidden Cash Leeuwarden ons benaderd. “Jullie staan dicht bij de stad en de inwoners.”

Hidden Cash Leeuwarden 2Wel geeft de anonieme weldoener aan een echte Liwwadder te zijn. “Op dit moment is mijn doel om een mooi project te starten in onze stad. Ik wil medebewoners kennis laten maken met de mooie plekken en evenementen in Leeuwarden,” mailt Hidden Cash Leeuwarden.

Hidden Cash om de cohesie te vergroten?

“Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen interactief met elkaar bezig kunnen zijn en maak mensen graag blij met het geld dat ik weggeef,” legt Hidden Cash uit. “Ik wil dit groter maken en daarmee de cohesie binnen de stad vergroten. Dat doe ik niet onder mijn eigen naam, maar vanuit Hidden Cash Leeuwarden.”

De grote vraag is natuurlijk waar het geld vandaan komt. Zit er een bedrijf achter, is het een witwaspraktijk? “Het geld is legaal en door hard werken verkregen,” geeft de gulle gever aan. Of de bron onuitputtelijk is en we de komende jaren nog geld kunnen vinden is nog wel in het ongewisse.

Eerste geldbedrag gevonden

Tot slot meldt Hidden Cash Leeuwarden dat ze niets met het initiatief in Groningen te maken hebben. Inmiddels is het eerste geldbedrag verstopt en ook al gevonden. Vandaag nog verstoppen ze nog twee keer een x-bedrag ergens in Leeuwarden. Hou Twitter van Hidden Cash Leeuwarden dus in de gaten!

Volg Hidden Cash Leeuwarden op Facebook of Twitter.

Ga het gesprek aan ( comments)