HEUJ! Friesland één van de meest veilige regio’s qua coronabesmettingen in Europa

coronavirus in leeuwarden

CHAPEAU! Friesland staat deze week in de top 25 van Europese regio’s met het laagste aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus.

Dit blijkt uit gegevens van datajournalist Jelmer Visser van het Europese onafhankelijke journalistieke platform Innovation Origins , dat al sinds het begin van de coronacrisis in maart alle coronacijfers in Europa bijhoudt. Ook Drenthe staat in dat lijstje, maar daar staan dan ook alleen maar Hunebedden.

Grunn doet net niet mee, maar noorden presteert duidelijk beter

Grunn bungelt al maandenlang onderaan de lijst van ‘goede regio’s’ maar heeft er in twee weken tijd 38 nieuwe besmettingen bij gekregen. En ja, dat is niet bevorderend voor een goede notering op dit lijstje.

“Nederland lijkt verdeeld in een wild westen en een ordentelijk oosten. Drenthe en Friesland behoren zelfs tot de gebieden met de minste nieuwe besmettingen van het hele continent. Met minder dan tien nieuwe positieve diagnoses in de afgelopen week staan deze twee noordelijke provincies op plek 18 en 22 op de ‘goede’ kant van de lijst.’’ Vertelt Jelmer in een artikel op LC.