Bedankt hè Harmony of Dance, nu is het geen geheimpje meer

Harmony of dance 3

Bij de Harmonie denk je al snel aan toneel, cabaret of ballet. Maar tijdens Harmony of Dance (zaterdag) kun je bouncen op techno, stampen op hardcore, de heupen losgooien op r&b of tot diep in de nacht ongegeneerd meeblèren met Guus Meeuwis en de Spice Girls.

Harmony of Dance wordt voor de tweede keer in Leeuwarden georganiseerd. De eerste editie, ook al in de Harmonie, was met 2300 bezoekers stijf uitverkocht. De kaartverkoop voor zaterdag gaat ook hard. Begrijpelijk wel, er is voor elk wat wils en op elk podium staan artiesten van minimaal nationale faam.

Vier of vijf zalen?

De Harmonie wordt opgedeeld in vijf gedeelten vier of vijf gedeelten, dat is nog even de vraag. Althans, als je afgaat op de gesponsorde Facebookpost van het evenement en de eventpage zelf. Op de pagina staan vier podia vermeld, in de add staan vijf. Dezelfde stages als op de pagina, plus de Suksawat Secret Stage.

Helaas, nu dus geen geheimpje meer. Bedankt hè Harmony of Dance ;), dat moest een verrassing blijven. Suprise! Vette onverwachte fissa. Maar nu het per abuis al op het wereldwijde web staat, kunnen we net zo goed verklappen wat er bij ons te doen is en vooruitblikken op de rest van het festival.

Van hardcore tot Vengaboys

Bij een harmonie van dans kan techno niet ontbreken. Is bij de Mobreaux x Wayf-stage, waar lokale talenten en gearriveerde vedettes als Benny Rodrigues bezoekers vermaken. Voor hardere beats moet je naar Take Over. Daar slingeren namen als Evil Activities met grote aantallen per minuut harde beats de ether in.

Om in de ouderwetse schoolfeestvibe te komen, moet je naar de Mengelmoes-stage gaan. Daar knallen hitjes uit de ’90 en ’00 uit de speakers. Van Het is een Nacht tot Smells like Teenspirit. Alle kanten, waarvan vele heel fout, maar stiekem houdt bijna iedereen van de Backstreetboys en Alanis Morissette.

Harmony of dance 1

Ben je en niet van de hitjes, guilty plesuares, of house? Dan is er nog altijd de Bruut-stage. Kun je terecht voor een goede portie r&b, dancehall en hiphop. Met een optreden van Liwwadder trots Rollàn, die met miljoenen views  hard gaat op Youtube en tegenwoordig onder de hoede valt van Topnotch (dan ben je iemand).

Sukswat Secret (maar nu niet meer) Stage

Oké, mocht je deze stijlen allemaal niet zo trekken, of voor de afwisseling eens wat anders, kom dan dansen, zingen, borrelen en gek doen bij de Suksawat Secret (maar nu niet meer) Stage. In de tunnel/gardarobe onder de foyer serveren we disco-classics en wat meer progressieve disco met techno-invloeden.

Volgens onze programmeur wordt het een stage waar hipsters de knotjes van elkaar bij aflikken. Kortom en om een lang verhaal nog langer te maken: het wordt dolle pret komende zaterdag in de Harmonie. Met muziek, borrels en voedsel voor alle smaken en volop bekenden en vrienden, want hé het is om de hoek.

Klik hier voor meer info 

Ga het gesprek aan ( comments)