Van Hall Larenstein is de duurzaamste hogeschool van Nederland

van hall larenstein is duurzaam

Dat is netjes! Van Hall Larenstein mag zich sinds vandaag de duurzaamste hogeschool van Nederland noemen. De opleidingen scoren allemaal dikke punten. 

Als enige hogeschool in heel Nederland, kregen alle dertien bacheloropleidingen aan het Van Hall drie AISHE-sterren. Die afkorting staat voor Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education. 

Oftewel, beoordeling van duurzaamheid bij hogescholen. Bij diezelfde beoordeling heeft de school ook het label ‘Erkend’ gekregen. Dat lijkt nogal logisch, maar ondertussen zijn ze wel eventjes de enige hogeschool die deze stempel mag dragen.

Daar mogen we in Leeuwarden dus best wel trots op zijn. Het gaat in deze stad vaak over onderwijstoko’s als NHL, Stenden en de RUG, maar Van Hall Larenstein gaat ook gewoon kneiterlekker.

Van Hall Larenstein is duurzaam AF

Van Hall is duurzaamste hogeschool

Groen! Duurzaam! Hoera!

Bij de school heeft duurzaamheid een belangrijke positie in de onderzoeken, het onderwijs an sich en de hele bedrijfsvoering. Deze erkenning is dan ook een welverdiende veer in de reet.

Het nieuwsbericht dat Van Hall zelf de digitale ether inslingerde, staat bol van de duurzame termen die uitleggen waarom het dan de meest duurzame hogeschool is. People, planet, profit. Dat soort geleuter.

De rest moet je zelf hier maar even lezen, want lui als we zijn, gaan we echt niet alles herhalen. Wel stoer is dat de beoordelaars onder de indruk waren van de energie die lectoren, docenten en studenten uitstralen wanneer ze over hun onderzoeksprojecten spreken.

Op naar nog meer sterren

AISHE sterren voor VAn Hall

Geef sterren.

De school blijft voorlopig niet stilstaan. Het doel is om volgende keer vier sterren te halen op elk onderdeel. Dat moet gebeuren door de ecologische footprint te verkleinen.

De hele wereld moet uiteindelijk een stuk duurzamer worden. Deze school is dus een lichtend voorbeeld van hoe je dat doet. Als je nog eens met een student aan het Van Hall spreekt, feliciteer hem of haar daar dan mee.