Klim op een hometrainer en steun Giro di Kika

giro di kika 058

Wie een chronische allergie voor bewegen heeft, doet er goed aan het Wilhelminaplein vandaag te mijden. Het staat er vol met vijftig hometrainers, waarop in totaal 240 mensen geld inzamelen voor Giro di Kika.

Kinderkanker is superkut. Maar dan echt. Kanker zelf is natuurlijk al onomstotelijk rampzalig. Als die woekerende rotziekte dan een kind treft, weet je helemaal zeker dat deze wereld totaal geen nut heeft.

Gelukkig is daar de mensheid die zo nu en dan laat zien het hart op de goeie plek te hebben. Jeroen de Boer en Dennis Hendriks bijvoorbeeld, die vandaag dus Giro di Kika 058 organiseren.

De Leeuwarder editie van Giro di Kika bestaat uit vijftig hometrainers, die voor het Fries Museum zijn gepositioneerd. In totaal kunnen 240 mensen een half uur de longen uit het vege lijf trappen tijdens intense lessen spinning.

Je weet wel, onder loeiharde muziek het weekend er eventjes volledig uit rammen op een stilstaande fiets. Dan kun je jezelf afvragen van, ‘waarom zou ik dat in godesnaam doen, het is toch zeker zondag?!’

Centen tegen kanker

Jeroen de boer fietst tegen kinderkanker

Dit is Jeroen.

Het is goed voor je, dat is één. En het is goed tegen kinderkanker, dat is het belangrijkste. Want niet alleen ga je dat luie lichaam van je aan de slag zetten, je brengt ook nog eens geld mee.

Die centen komen dan volledig ten goede aan Jeroen de Boer. Nu heeft Jeroen zelf geen kanker. Hij komt ook zelf geen enkele keer aan het geld, behalve om het direct over te maken naar Stichting KiKa zelf.

In augustus fiets hij namelijk mee met de ‘echte’ Giro di KiKa. Om aan dit zesdaagse wielerevent mee te mogen doen, moet je €2.500,- meebrengen als donatie aan KiKa. Nu heb je dat natuurlijk niet zomaar bij elkaar en het evenement van vandaag moet hem een goed eind op weg helpen.

Spin ook mee met Giro di Kika 058

giro di kika 058

Waar wacht je op? Trek je sportbroek aan en loop naar het Fries Museum. Er zijn nog wat fietsen over. Heb jij je lichaamsbeweging voor het komende kwartaal weer gehad en draag je wat bij in de strijd tegen kinderkanker.

Het eerste blok begon om 12:30, dus dat red je niet meer. Maar de blokken van 14:00, 14:45 en 15:30 hebben nog een paar zadeltjes over. Wees een held en stap op die fiets! Lekker zweten en dan gratis afdouchen bij MyHealthClub. Is allemaal geregeld.

Ben je niet zo van het fietsen en wil je toch Jeroen die Giro door helpen? Doneer dan direct hier. Het evenement van vandaag in de gaten houden doe je hier.