We vonden per ongeluk een gestolen springkussen

Springkussen kasteel Sneek

Naar aanleiding van een publicatie op dit medium, is de politie momenteel bezig om een heus misdrijf op te lossen. Vanaf nu dus ook de betere misdaadjournalistiek op Suksawat. Wie had dat gedacht? 

Het begon allemaal een paar dagen terug, toen Henk besloot om eens een enigszins satirisch stukje over ’t Vliet te fabriceren.

Tijdens zijn diepgravend onderzoek naar het wel en wee op zowel het noorden als het zuiden van deze, volgens hem, niet al te florissante straat, maakte hij behalve scherpe aantekeningen, ook enkele foto’s.

Op een van deze plaatjes, van overigens zeer bedenkelijke kwaliteit, is een modderpoel te zien, met op de achtergrond een springkussen in de vorm van een kasteel.

Een gestolen kasteel

Niet lang na het verschijnen van het artikel werden we gebeld door Sneker zakenman Herbert de Vries. Wanneer die foto’s waren genomen. Nou ja, vrij recent dus.

“Het zit zo,” vervolgde Herbert zijn verhaal, “Dit is een heel bijzonder springkussen. Exclusief gemaakt voor de Vereniging Sneeker Zakenlieden.” Volwassen mensen die speciaal voor zichzelf een springkussen laten maken verdienen bij ons wel een paar bonuspunten, dus we besloten verder te luisteren.

Dat was maar goed ook, want toen vertelde Herbert de reden van het telefoontje. “Vorig jaar is dit springkussen, met trailer en al, gestolen uit Sneek!” Wat? Van springkussens blijf je af, verdikke!

Trailer en springkussen hebben toch een gezamenlijke waarde van zo’n 12.500 euro

De politie staat te springen

Springkussen waterpoort sneek

Al die tijd was het ding spoorloos, tot de vlijmscherpe kiekjes van deze website hun werk deden. Vrij snel was de politie ook ter plaatse en die nam de opblaasbare Waterpoort meteen in beslag. Een kordaat en ook luchtig optreden.

De nieuwe eigenaar is zich natuurlijk van geen kwaad bewust. Van Marktplaats gekocht, beweert hij. “Een vreemde zaak,” vindt Herbert. Dat vinden wij ook en dus belden we met de politie.

“Hoe lijkt het met dat kasteel?” vroegen we. De politie kon ons echter niet echt verder helpen, gezien het onderzoek nog in volle gang is. Dat snappen wij dan ook wel.

Zodra we meer weten, kun je natuurlijk een uitgebreide reconstructie van dit uitzinnige misdaadverhaal van ons verwachten. Dit verkopen we dan weer aan een filmstudio, zodat we zelf ook een springkussen kunnen laten maken.

Ga het gesprek aan ( comments)