Gemeente Leeuwarden leed aan tunnelvisie bij vergunningen festivals Groene Ster

festival kosten groene ster

Waar we lokaal graag kritiek hebben op mensen die zeiken over de festivals op de Groene Ster, doen onderzoekers van de Rekenkamer wat anders. Die uiten stevige kritiek op Gemeente Leeuwarden, wegens tunnelvisie en belemmerend werken.

Dit moet wel een beetje pijn doen bij de ambtenaren die de vergunningen hebben opgesteld. Want de kritiek is niet mals. Hard hameren op het eigen gelijk, gebrekkige informatie naar de burger, afnemende transparantie en ga zo maar door. Zeg maar alles wat ervoor zorgt dat je een hekel hebt aan de overheid, dát hebben de vergunningmensen van de gemeente heule veul gedaan.

Het is verder niet zo dat de gemeente regels heeft overtreden, maar dat de grenzen van het toelaatbare zijn opgezocht, dat is wel duidelijk. Vooral wat betreft geluidsnormen was er weinig oor voor het geluid van de burgers en werd er festival na festival eigenlijk gewoon keihard gefaald.

Gemeente snijdt zichzelf in de vingers

welcome to the village wende
Foto: Ruben van Vliet

Dit is allemaal mooi dubbelruk, want zulk gedrag en het daaruit voortkomende rapport vormt meteen weer de knuppel waarmee de rust-reinheid-regelmaat roeptoeters van Groene Ster Duurzaam alles kort en klein kunnen slaan. Dat snapt vleermuis.

Bij de LC lees je dit ook,iets uitgebreider nog, en staat ook het hele rapport van de Rekenkamer. Overigens, de Rekenkamer is een onafhankelijk orgaan in de gemeente, dat onderzoek doet naar doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van gemeentebeleid. Weet je dat ook weer.