Gemeente Leeuwarden jaagt hangjeugd weg met Eftelingmuziekjes

In haar oneindige queeste naar het wondermiddel tegen bij onder tunnels hangende jongeren, begint gemeente Leeuwarden een nieuw experiment. Een deuntje uit de Efteling moet alle problemen verhelpen.

In het tunneltje van Schatzenburg, dat is bij Cammighaburen, hangt er in de avond altijd wat jeugd rond. Op zich niet erg, als die jongeren omaatjes zouden helpen met oversteken en met een zaklampje het pad verlichten als je onder die tunnel door fietst.

Maar dat doen ze niet. Liever duwen ze er 150 BPM door idioot luide bluetoothspeakertjes, vernielen de omgeving en ruimen hun rommel niet op. Ordinaire overlast veroorzakende pisbakjes, dus.

Het voelt nu juist helemaal niet zo prettig als je ’s nachts langs een verzameling van dergelijke etterbakjes moet fietsen. Laat staan dat je oma er nog gerust oversteekt.

De Efteling jaagt je weg, deze zomer

hangjeud eftelingmuziek

Deze dude heet Pardoes, toch?

Dat probleem moet dus verholpen worden met de komst van een muziekje. En niet zomaar een deuntje. Niets anders dan het onvergetelijke Carnival Festival uit de Efteling gaat je avondje hangen vergallen.

Kijk, al die vrolijkheid is eventjes leuk. Maar na een minuutje heb je er ook wel weer genoeg van. Eerdere tests in bijvoorbeeld Amsterdam bewezen al het wegjagende effect van Pardoes z’n ringtone.

Aan de andere kant, heb je geen Spotify Premium en wil je tóch muziek luisteren zonder onderbrekingen, dan zit je straks goed in de tunnel van Schatzenburg.

Efteling in 058

Vanaf overmorgen gaat om acht uur in de avond de muziek aan en kun je tot zes uur in de ochtend heerlijk tot rust komen in de nu verlaten en sfeervolle tunnel.

Paar Indische Waterlelies in de vaart voor de aankleding en we hebben ons eigen stukje Efteling in de stad. Heerlijk. Op de redactie zitten we er aan te denken om er een flexwerkplek te installeren.

Ga het gesprek aan ( comments)