Het Friese S-team genomineerd voor een Appeltje van Oranje

Buiten het culturele geweld is er in Leeuwarden nog wel meer aan de hand wat best heel tof is. Zo is het project S-Team als enige Friese club genomineerd voor een Appeltje van Oranje.

Die Appeltjes van Oranje worden ieder jaar uitgereikt aan een project waarin mensen zich inzetten voor andere mensen. Dus je ziet dat er wat aan gedaan kan worden en dan, lekker nuchter, doe je er ook wat aan.

Het S-Team is kort voor School Talenten Team, een initiatief van stichting Het Buro. Het werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Een leerling van het AOC heeft wat problemen en wordt geholpen door iemand die een sociale opleiding doet aan NHL/Stenden.

Wie is hier nou het talent, gij of ik?

Het Oranjefonds is de organisatie achter de appeltjes en die maakten een filmpje. Handig, hoeven wij het niet te doen. En nu kunnen we zeggen van die gladde krullenbol wat we willen, maar het filmpje hierboven laat wel haarfijn zien wat nou de toegevoegde waarde van het project is.

Een van die jongens had bijvoorbeeld de onhandige gewoonte om zichzelf ’s avonds helemaal naar de tyfus te zuipen. Om de ochtend daarop weer enigszins recht te lopen, ging er het nodige aan coke langs de neusvleugels.

Prima kortetermijnoplossing, maar een ieder die deze manier van leven langer dan een week volhoudt, zal je vertellen dat het niet handig is. En wat moet je dan, als je eigenlijk nergens terecht kunt? Even tussendoor, hulde voor hem, dat ‘ie zo open is over zijn issues. Knap.

Zo lopen er dus best een hoop jongeren keihard vast. Zelf kom je er dan net niet uit en dan is dat stukje aandacht, studiebegeleiding of hulp bij persoonlijke ontwikkeling vaak heel erg fijn.

Stem deze lui een Appeltje van Oranje

buro s-team appeltje van oranje

Als enig initiatief uit het noorden zijn deze talenten dus genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Winnen ze dat beeldje, dan kunnen ze meteen ook €15.000,- bijschrijven.

Als je weet wat ze doen, is het niet meer dan logisch dat ze winnen. Maar je weet hoe het tegenwoordig gaat, om te winnen heb je stemmen nodig. Die stem kun je hier uitbrengen. Daar kun je zelf ook nog een rug mee verdienen.

Mooie dingen vinden we mooi en onze stem hebben ze. Geef ze anders ook even een volgje op Facebook.

Ga het gesprek aan ( comments)