Fries straatfestival – Een betoverend weekend

Ieder jaar, het laatste weekend van mei, zet het Fries straatfestival Leeuwarden helemaal op zijn kop! Ook dit jaar is er weer van alles te beleven.

Op 23, 24 en 25 mei kun je genieten van prachtig straattheater en muziek. Laat je betoveren door de prachtige theatrale steltenacts en theatervoorstellingen of geniet van de mooie melodieën.

Stampvol programma vol theater en muziek

Op zaterdag staan optredens van Jet Rebell en Chef’Special, die een heuse 3FM award in ontvangst hebben genomen, op het programma. Naast de prachtige straattheateracts worden de dagen gevuld met onder andere de volgende artiesten:

23 Mei

DJ Sneaky Pete – Gooi de heupen los en voeten van de vloer, want hier is DJ Sneaky Pete!

Leinard Ford – Dit is virtuose vuige deltablues van het beste soort. Je zou je bijna wanen in de Mississippidelta, daar waar het allemaal begon.

Fries Straatfestival

Foto geleend van Fries Straatfestival

24 Mei

Flip en de Noormannen – Schreeuwpoëet en minnaar van het vrouwenhart, musicus pur sang en taalkunstenaar. De speelman met het gescheurde gezicht.

Larry and his Flask – Een reizende bluegrass circus, folkpunk, alternatieve country, rock of soul. Welk label je ook aan Larry and his Flask wilt hangen, het klopt toch niet. Stap in deze muzikale rollercoaster. Donker, energiek, betoverend en vrolijk. Altijd dansbaar en zeer aanstekelijk.

Jett Rebel – Jett Rebel is een flamboyante muziekgod en popheld van het heelal. De energie en seks spat van het podium door een band die het publiek pas loslaat als het zwetend, dampend en met kapot gedanste voeten neervalt.

Chef’special – In de zesde versnelling van de sneltrein veroveren deze zomerse en vrolijke eigenheimers de harten van iedereen. Van funk, hiphop, rock, reggae en orkestrale uitspattingen maken ze een sublieme eenpansmaaltijd met alles in zich.

25 Mei

Big Mill Band – De beste soulmuziek van deze tijd is het koren op de molen van de Big Mill. Met swingende blazers, een groovy ritmesectie, een awardwinning zangeres en een tomeloos enthousiaste bandleider swingt Big Mill de pan uit.

Case Mayfield – De straatrebel die zo af en toe nog eens ongein uithaalt, eigenzinnig en oprecht. Zijn leven is een groot experiment. Zijn liedjes breekbaar en vol passie.

Bells of Youth – Noem het indiepop of harmonische electrofolk of verzin zelf iets. Deze vijf langharige, muzikale dames maken bloedmooie liedjes. De meerstemmige samenzang verandert elke grijze wol in zonneschijn.

Volledig programma Fries Straatfestival

Voor het volledige programma en speelschema kun je kijken op fries-straatfestival.nl. Geschreven door Johanna van der Vegt.

Ga het gesprek aan ( comments)