Freeze Festival heeft programma meer dan rond

Freeze

De 19e editie van het Freeze Festival in Leeuwarden heeft het programma met de laatste toevoegingen meer dan rond. Zo komen naast de al geboekte bands, ook Broken Brass Ensemble 2.0, Bazooka Beats, Heartgrown, Stuart Mavis en Deun van Seun met Kees van Hondt spelen op 26 september in Leeuwarden.

Broken Brass Ensemble combineert invloeden van de traditionele New Orleans brass met muziekgenres als hiphop, balkan, funk, blues en fanfare tot een eigen herkenbare en explosieve mix. Een opzwepende en wervelende brok energie, waarmee ze festival na festival platspelen. Zo ook Freeze: in de foyer pakken ze groots uit in een 2.0 versie.

Heel veel soorten muziek

Bazooka Beat opent het festival. De band knalt er op los met een swingend brouwsel van met name Afrikaanse rootsmuziek, jazz en vleugen funk. De muziek van de Afrikaanse Fela Kuti is duidelijk een inspiratie geweest.

De jonge singer-songwriter uit Groningen Stuart Mavis zoekt het spanningsveld tussen pop, folk en hiphop. Inspiratie haalt hij uit een breed veld: van Kendrick Lamar naar The Beatles en van Kanye West tot Bob Dylan. Als nuchtere melancholicus schrijft hij sterke popsongs.

Freeze

Speciaal voor Freeze zet De Deun van Seun samen met Kees van Hondt een wervelende, blijdschap opwekkende show van maar liefst twee uur neer. Seun is Jakobus Seunenga, bekend van ondermeer Pigmeat en Festa Orkesta.

Kees van Hondt heeft na ontelbare nachten op Lowlands inmiddels een legendarische status. Heartgrown is een nog jonge hardcore/metalcore band uit Friesland. Ze leggen zich toe op compromisloze live-optredens, waarmee ze het al schopten tot de finale van de Kleine Prijs van Friesland.

Meer info Freeze Festival

De line-up van het festival is met deze toevoegingen helemaal compleet. Tickets voor het festival zijn in de voorverkoop voor 20 euro verkrijgbaar bij de kassa (zowel fysiek als digitaal) van Stadsschouwburg De Harmonie en bij King Kong Records in Leeuwarden. Op de avond zelf kost een kaartje 23 euro aan de kassa. Voor meer informatie en het volledige programma, zie www.freezefestival.nl.

Freeze

Ga het gesprek aan ( comments)