Festivals in Leeuwarden krijgen geen eigen treinstation

Groene ster Leeuwarden krijgt treinstation

Aaah, dat is toch jammer zeg. De Leeuwarder festivals wilden graag een extra station in Leeuwarden. Is handig en ook goed voor milieu. Arriva zegt echter ‘nee’.

Op dit moment is het zo dat de tocht van hartje Leeuwarden naar De Groene Ster nog een flinke is. Lopend is het niet te doen en als je geen fiets hebt, ben je aangewezen op de bus. Met een beetje mazzel kun je met iemand meerijden en als je totaal niet zelfredzaam bent, brengt je moeder je.

Daar hadden de organisatoren van de Liwwadder festivals graag verandering in gebracht. Want als iedereen van buiten de stad nou gewoon met de trein kan komen, is dat superhandig en ook nog eens beter voor het milieu.

Met een beetje goeie wil kan dat ook best. Leeuwarden heef gewoon een extra treinstation nodig. Vlakbij De Groene Ster, in een streek die Alddiel heet. Omdat niemand weet waar dát ligt, duiden we het gewoon aan als ergens tussen Leeuwarden Centraal en Camminghaburen in.

Met zo’n bonusperron krijg je vanzelf minder auto’s op de weg en heb je ook veul minder parkeerplekken nodig. Als het feestje dan na een paar dagen weer klaar is, stap je gewoon met je tent en andere meuk direct de trein weer in. Superhandig.

Streep door extra treinstation Leeuwarden Alddiel

Station Leeuwarden monumentale stationskap

Deze dus, maar dan vlakbij De Groene Ster

Buiten de festivals die op De Groene Ster plaatsvinden heb je dan weer weinig aan dat extra treinstation. Zo groot is Leeuwarden nou ook weer niet. Het perronnetje zou dan ook een tijdelijke worden.

Maar Arriva, toch degene die het moet doen, houdt de boel tegen. De huidige dienstregeling zou dan teveel moeten worden aangepast en dingen met veiligheid.

Toch echt wel jammer hoor. Wij zagen onszelf al direct voor een podium uitstappen op een festivalperron. Inclusief een festivalkiosk waar je naast peuken en snacks ook andere festival essentials kon halen. Bier bijvoorbeeld. Of condooms, voor als je je lucky voelt.

Ja, het begint te kriebelen. Al met al begint het festivalseizoen immers bijna. Station of niet. Promised Land, Welcome to The Village, en Psy-Fi zijn al druk bezig met hun line-up en niet om het een of ander, wij kunnen niet wachten!

Ga het gesprek aan ( comments)