Fatsoenlijk vegan eten bij Dr. Plant

dr plant in Leeuwarden

Heel erg onopvallend is er opeens weer wat leven in een van de lelijkste hokken van de stad. Op de Prins Hendrikbrug kun je sinds kort terecht voor het betere veganistische voedsel bij Dr.Plant.

Sinds drie weken is de kleine toko open. Mede-oprichter Thomas zag als oprechte veganist dat je in Leeuwarden weinig keuze hebt als het om plantaardig eten gaat. Dat kan natuurlijk niet in zo’n hippe stad als de onze.

En dus werd Dr. Plant opgestart, waar je vooral prima soepen kunt halen. Van bloemkool tot saté. En zeewierburgers, die een beetje groene gloed hebben. Zelfs als niet-vegan moet je dat eens proberen.

Veganistische ondernemen

dr plant

Het is overigens niet de eerste keer dat Thomas in aanraking komt met het bereiden van plantaardig voedsel. Hij was namelijk een van de heldere geesten die met de Vette Vegan het allereerste StartUp Weekend van Leeuwarden won.

De cult-snack ging om onbegrijpelijke redenen nooit in productie. Komt hij ooit wellicht in de schappen van Dr. Plant te liggen? “Wie weet,” zegt hij, “het is een leuk idee, maar zulke zaken moet ik wel eerst met mijn compagnons overleggen.

Over een week of twee is de officiële opening. Dan wordt ook de grote Mata Hari-poster vervangen, die op dit moment nog de gevel siert van wat Leeuwarden hoogstpersoonlijk bombardeerde tot een van de lelijkste gebouwen van de stad.

Afijn. Vegan voedsel is gezond en duurzaam, dus dit is een prima invulling van de kiosk op de Prins Hendrikbrug. Meer info over Dr. Plant vindt je hier.

Ga het gesprek aan ( comments)