Falende overvaller van de Jumbo geeft zichzelf aan

jumbo van loonstraat overvallenDinsdagavond probeerde een Liwwadder de Jumbo aan de Van Loonstraat te overvallen. Dat ging niet helemaal goed en hij gaf zichzelf maar aan.

De kerel van 19 jaar liep de slijterij van de Jumbo binnen en vroeg voorzien van een wapen om al het geld uit de kassa. Hoe onbeleefd, dat doe je thuis ook niet.

Dikke pech voor de pet-dragende faalhaas, want hij had er geen rekening mee gehouden dat in 2017 vrijwel iedereen met de pinpas betaalt. In de kassalade lag voornamelijk een hoop stof.

En dus kuierde hij onverrichte zake weer de deur uit, want wat moet je verder nog? Als je net iemand probeert te overvallen, kun je er moeilijk nog even een babbeltje blijven maken.

Overvaller op de vlucht

Wat volgt is op zich wel logisch. Jumbo belt de politie met de mededeling dat er net een overvaller in de winkel was. Zoals je wel verwacht, ging de politie toe opzoek naar de mislukte misdadiger.

Die zoektocht was vruchteloos. Leeuwarden is dan natuurlijk ook wel heel erg groot. Burgernetje erbij, politie op ‘e struun door de buurt, het mocht allemaal niet baten.

De negentienjarige bleek aldus een stuk beter te zijn in verstoppertje spelen dan in slijterijtje overvallen. Na middernacht vond hij het zelf ook wel mooi geweest en gaf zichzelf uiteindelijk maar aan.

Die jongen krijgt straf, want met wapens zwaaien in de Jumbo, dat mag dus niet. Het goede nieuws is dat deze Dalton in de dop er in ieder geval achter is waar hij níet goed in is. Tijd voor een carrièreswitch.

 

Ga het gesprek aan ( comments)