Even kieken in… Londen: met een bucketlist vol challenges

Normaal gesproken doen we deze rubriek in eigen stad, maar met een vliegveld om de hoek is dit net zo makkelijk. Liselot ging daarom even kieken in… Londen! Daarnaast spelen we in samenwerking met Groningen Airport Eelde voor Sinterklaas en geven we twee vliegreisjes weg. (scroll naar beneden voor ‘Jouw Londen Challenge’)

Jep, een ticket naar de andere kant van de Noordzee is echt zo geboekt. Even googelen en een paar klikken later ben ik de trotse eigenaar van, inderdaad, een retourtje Londen. Een kind kan de was doen. Nu stap twee nog: wat ga ik doen in die vijf uur dat ik er ben? Het is immers een dagretourtje en dus in één dag heen en weer.

Challenge accepted!

Allereerst: alleen op pad is natuurlijk hartstikke leuk, maar samen is gezelliger. Gelukkig is mijn huisgenoot na een paar borrels een perfecte partner in crime en het plan is om op een willekeurige dinsdag in april te gaan lunchen in Londen. Na nog een paar keer de onderkant van het glaasje gezien te hebben, is dit bravige idee al snel van tafel. In plaats daarvan maken we een heuse bucketlist:

  • Neem een piercing
  • Koop iets met een dino
  • Koop een lelijk souvenir
  • Koop een nagelschaar
  • Stuur een kaartje naar het thuisfront
  • Lunchen met Fish & Chips
  • Super-mega-instagramwaardige foto maken

Challenge accepted!

Let’s go

Soms heb je van die onnuchtere beslissingen die niet zo verstandig zijn. Maarrrrr… dit was er niet zo een. Op de dag van vertrek vinden we de lijst namelijk nog steeds een goed plan. Dus op naar Londen! Na een uurtje tijdreizen in het vliegtuig – want ja, 1 uur tijdsverschil – en een kleine drie kwartier in de trein, is het zover: de challenge kan beginnen! Yey!

Wat superchill is, is dat zowel Eelde als Southend kleine vliegvelden zijn. Je bent dus snel door de controles en douane. Stap je in Engeland het vliegveld uit, dan val je bijna in de trein naar het centrum van Londen. Ideaal. Onze halte: Liverpool street in de wijk Shorditch.

Shorditch

Een van de leukste wijken in de Engelse hoofdstad. Vind ik dan. Veel streetart, vintagewinkels, tattoo- en piercingshops en ontelbaar hippe eettentjes. Waarvan de leukste een heus cereal café! Daar zit je letterlijk op bed te eten en kun je kiezen uit tal van soorten onbijt-verwennerij. Heer-luk!

Bovendien blijkt onze lijst appeltje-eitje hier. Met een prachtige dinosaurus-oorbel, een nieuwe piercing, de lelijkste koelkastmagneten die je ooit hebt gezien en een shitload aan superinstagramfoto’s stappen we de trein weer in.

Alleen de minst leuke challenge, de nagelschaar, is geskipt. Helaas pindakaas. Die blijft mooi op het lijstje staan voor de volgende keer als we weer eens goedkope tickets tegenkomen. Maar toch, al met al een prima daggie zo. Vijf uur lijkt kort, maar het is genoeg voor een origineel avontuurtje en weer eens wat anders dan een terras pakken in ons eigen stadsje.

Jouw Londen challenge

Kortom: Liselot heeft het wel mooi gehad. Een stuk staal door haar lichaam, paar wanstaltige koelkastmagneten rijker en geen nagelschaartje. Maar jij kan zelf vast iets beters verzinnen. We mogen namelijk twee retourtjes* naar Londen weggeven aan mensen die hun eigen challenge bedenken. Voor de duidelijkheid: je hoeft dus niet per se zoals Liselot dezelfde dag terug.

De meest unieke, bizarre en crazy uitdagers winnen de tickets.

Wat je even moet doen

Tag degene die je wilt uitdagen in de comments op Facebook en vermeld daarbij je zelfverzonnen challenge. Zo simpel is het. Wij contacten binnenkort de winnaar. Succes!

Door: Liselot Jaspers Focks, onze brandmanager. Die dus eigenlijk nooit stukjes schrijft. Maar wel veel reist, onze Suksawat-feestjes organiseert en dit soort toffe samenwerkingen mag bedenken.

*Er kan worden gereisd tot en met 30 juni. De tickets dienen twee weken voorafgaand aan de reis te worden geboekt. Mochten de winnaars langer willen blijven dan één dag, dan kan dat gewoon, maar zullen ze wel zelf hun overnachting moeten regelen.