Even kieken bij… The Tosti Club

Yes! De horeca is weer geopend en dat betekent dat ook wij onze ongezouten mening weer kunnen geven over de nieuwe horeca dingetjes in de stad. Vandaag is The Tosti Club aan de beurt, die net voor alle corona ellende de deuren opende, vrijwel direct daarna weer moest sluiten, maar nu weer open is.

Om precies te zijn vond de opening van The Tosti Club op 14 maart plaatst. Hele weekend feest natuurlijk, maar op 16 maart moest alle horeca sluiten. De opening van deze hippe tosti toko was daarmee van korte duur.

Gelukkig is sinds 1 juno The Tosti Club dan eindelijk weer volledig geopend, en is het altijd een drukte van jewelste voor op het terras van de Nieuwestad 137. Voor ons het teken dat we toch maar ‘ff moeten kieken bij deze eigentijdse broodjeszaak.

Coronaproof tosti’s smikkelen

Voordat we ook nog maar een stap in de zaak hebben gezet, begint de hele experience anno 2020 al bij het maken van een reservering. Dit gaat makkelijk via de telefoon, op de website van The Tosti Club. Je selecteert de dag en tijd waarop je langs wilt komen, meldt met hoeveel mensen je komt en daaropvolgend vul je nog wat persoonlijke gegevens in. Dit gaat allemaal makkelijk en snel.

Eenmaal binnen, stuiten we op een zeer aangename verassing. De desinfectiegel in de zaak ruikt namelijk heerlijk fruitig en plakt niet. Dat is fijn binnenkomen in een café-uuh-club die er minstens zo fris en fruitig bij ligt. Het interieur is eigentijds en het personeel jong en vriendelijk.

Proeverij van zes verschillende tosti’s

Na een kijkje op de kaart te hebben genomen, weten we eigenlijk niet wat we willen bestellen. Zo. Veel. Keus. Omdat zowel Iris, Jeen en ik ten einde raad zijn, kiezen we voor de verwenningsproeverij met zes mini tosti’s. Daar moet vast een lekkere tussen zitten.

In de tijd dat we moeten wachten op onze tosti’s, lezen we op de kaart dat tosti’s eten bij The Tosti Club een serieuze aangelegenheid is. Het brood is tot op de millimeter nauwkeurig gesneden en de tosti’s worden in een pan met een beetje boter gebakken. Lekker oldschool.

Mini tosti’s zijn mega schattig en lekker

KIJK HOE LEUK!

Na even wachten is daar het moment suprême, de tosti’s worden geserveerd op een chique etagère. In het midden staat op beide verdiepingen een dip-soep, dat is nieuw voor ons. We besluiten om niet langer te wachten met het opeten van de broodjes, aangezien het water ons ondertussen in de mond staat.

Hoe lief, het zijn gewoon mini broodjes!

En we zijn eerlijk, zo lekker als de tosti’s eruit zien, zo smaken ze ook. Het brood is van buiten krokant en van binnen lekker zacht. De ultra-schattige-mini-broodjes zijn daarbij ook rijkelijk belegd. De dip-soep is ook zeker een goede toevoeging aan de tosti’s; een goed alternatief voor de standaard sausjes en in combinatie met de tosti’s verrassend lekker.

Sparen voor gratis tosti’s

Binnen no-time hebben we dan ook alles opgesmikkeld en zitten we best vol van de mini tosti’s. Het is na een uurtje tafelen tijd om te vertrekken en we maken bij het betalen nog even een praatje met een medewerker, die ons een stempelkaart aanbied. Op die stempelkaart kun je sparen voor gratis tosti’s enzo. Super chill.

Al met al hebben we genoten van ons bezoekje aan The Tosti Club en zijn we er zeker van dat we nog eens terugkomen. Niet te vaak, want we blijven wel skeere studenten die een tosti onder het vieze ijzer thuis simpelweg ook gewoon heel erg kunnen waarderen.