Dit weekend is machtig met Explore The North, vuurmeesters en koopjes

Explore The North

Het is een weekend waarvan je Leeuwarder hart een stuk sneller gaat kloppen. Drie dagen lang toveren de Vuurmeesters de binnestad om in een vlammenzee, je kunt je kapot kopen tijdens Black Friday en als culturele klap op de vuurpijl is het alweer tijd voor Explore The North.

Het zijn de dagen waarin het machtig is om deze stad je eigen te mogen noemen. Zo groot is het hier niet. Als je dan toch drie evenementen door elkaar weet te hosten, dan ben is Leeuwarden niks minder dan groots.

Tuurlijk, Black Friday valt een beetje buiten de boot. Niet artiesten, maar koopjes zijn de hoofdrolspelers. Niet cultuur, maar kapitalisme is de drijfveer. Zo kun je nog wel even doorgaan.

Aan de andere kant is het wel een dingetjes waardoor er vast heel veel mensen naar de stad worden gelokt, die op hun beurt weer iets van de andere twee evenementen meepakken.

Explore The North

Explore the north 2017 leeuwarden

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november kun je er in de stad niet omheen dat het er knalt van de cultuur. Tijdens Explore The North mag je heerlijk dwalen door de stad en op de meest mooie plekken een stukje muziek of kunst opsnuiven.

Verborgen kerkjes met een dichter, een bandje op een dak, je kunt het zo gek niet bedenken of het is al bedacht door de programmeurs van ETN. Het zorgt ervoor dat je geregeld in een halve droomwereld waait, waar je verwonderd weer uit stapt.

Keuze van de redactie

En als je dan dan dit stadsfeestje gaat, wat kan je dan niet missen? We keken eens goed en aandachtig naar het programmaboekje en vinden dat je sowieso hier even moet kiekeloeren.

Hilbrandt

Dat deze Leeuwarder een artiest is die zichzelf graag opnieuw uitvindt, is een understatement. Zijn eerste album staat vol met schemerige zeemansliederen, terwijl zijn nieuwe album veel meer richting disco uit de 80’s neigt. Inclusief veel neon en een nieuwe singel die ‘Stroboscoop’ heet.

Chassol

Een Franse alleskunner die het hele weekend te gast is bij ETN. Vanaf zijn vierde maakt hij al muziek en dat doet hij dusdanig goed, dat hij tourde met Solange, en samenwerkte met Frank Ocean en Diplo.

Goed, dan ben je niet de minste. Verwacht audiovisuele installaties, want Chassol houdt het niet enkel bij het draaien van een muziekje. Waar je verder op kunt rekenen? Alles. Gewoon, alles.

Expedities

Een vast onderdeel uit het programma van Explore The North zijn de expedities. Aan de hand van iemand met verstand van de stad wandel je wat in en om het centrum en pakt waarschijnlijk ook nog wel een optreden mee.

Vuurmeesters

vuurmeesters in leeuwarden

En verder is het hele weekend enorm veel mooi, leuk en lol. Vind je het nou allemaal niks, al die cultuur en die talloze koopjes, check dan wel even De Vuurmeesters die de hele stad in vuur en vlam te zetten.

We schreven al eerder even over deze Belgische bazen. Drie dagen lang zetten de binnenstad in lichterlaaie, wat er vast geweldig uit gaat zien. Als je hier nou een foto of video van maakt, stuur hem dan gerust naar ons toe.

Ga het gesprek aan ( comments)