Wat er wél al bekend is van de 2018-opening is heel erg vet

welcome to the afterparty

Hoe CH2018 dit weekend geopend wordt? Geen idee. Wel is er een knoepert van een afterparty op niet minder dan drie locaties waar we wel raad mee weten. Welcome to the 2018-Afterparty is het feest waar je dit weekend bij bent.

Niemand weet precies wat er nu gaat gebeuren tijdens de openings van Leeuwarden-Fryslân 2018. Briljante marketingstrategie of wat kinkjes in de kabel: daar komen we nog wel achter. Maar wat we wél al weten is dat Welcome to The Village de afterparty’s regelt. En potverdikke, die drie gratis feestjes zijn heel erg lit.

De Koperen Tuin

Marshall Jefferson afterparty

LEGEND.

Dit is een buitenkansje, gehosseld in samenwerking met de platenbrouwers van Deeptrax. De legendarische Marshall Jefferson in Leeuwarden, en dan ook nog eens gratis toegankelijk. Jefferson staat bekend als ‘The Godfather of House’.

Deze pake (geboren in 1959) zorgde met Move Your Body in 1986 voor hét housenummer in Chicago. Zijn repertoire werd zo bekend dat het ook overvloog naar Engeland en verder, waardoor velen voor het eerst kennismaakten met het (toen nog) nieuwe muziekgenre. Maar da’s nog niet alles. Het Dekmantel Soundsystem is er, en ook ons eigen Deeptrax Soundsystem doet z’n ding.

Doorrrr naar Neushoorn

welcome to the afterparty in neushoorn

Meer feest met Islam Chipsy & EEK. Noem hem maar de Mozart van het keyboard, en denk daarbij aan Arabische bruiloftmuziek. De act was in 2016 hét hoogtepunt van Explore the North en staan garant voor het eraf halen van je dak.

Ook present en minstens zo lekker: Cairo Liberation Front. Die ken je misschien van Welcome to The Village. Electrochaabi, ijzersterk in combinatie met zwaaiende theedoeken. Oh, en er is in Neus ook een gratis 2018 editie van Alarm!

Ondertussen leeft Schaaf

afterparty 2018

Schaaf dood? Welnee. ‘Regel maar vast een oppas’, zeggen ze daar, want van 22:00 tot 02:00 uur worden daar roestige danspassen uit het vet gehaald met SuperClassics XL. Djs dus, met alle beste hits en vergeten parels uit de jaren ’80, ’90 en ’00.

Hoe de opening van Culturele Hoofdstad er nou precies uit komt te zien en of er voor jou wat bij zit, daar komen we later deze week nog even op terug. Met deze epische after in het verschiet, maakt het misschien ook niet zoveel uit. Party tot the sun comes op, baby en check het event voor al je info.

Ga het gesprek aan ( comments)