Einde Zwarte Piet bij scholenkoepel PCBO Leeuwarden

sinterklaas zwarte piet

Zestien christelijke scholen in Leeuwarden doen Zwarte Piet in de ban. Bestuurder Hans Greidanus zegt dat de PCBO hiermee een heldere keuze heeft gemaakt. Want het is een kinderfeest, dus klaar.

Het is in deze tijden een dapper statement om als groep basisscholen zo duidelijk een einde te maken aan Zwarte Piet. Immers, in deze provincie waar het draagvlak voor een pikzwarte Piet nog altijd groot is, weet je niet of al je locaties morgen nog zonder lelijke graffiti op de ramen zijn.

Ouders worden geïnformeerd

roetveegpiet leeuwarden
Dit is toch hartstikke leuk, man.

De ouders van de kinderen op de scholen krijgen deze week een brief waarin het een en ander wordt uitgelegd. Dat zal zoiets zijn als, ‘Lieve mensen, wegens voortschrijdend inzicht en het idee dat een kinderfeest vooral leuk moet zijn voor alle kinderen, doen we dit jaar wat minder schmink op de koppies. Dat bespaart geld en is ook nog eens goed voor de inclusiviteit. Iedereen wint. Groeten, het bestuur.’

Veelzeggend is dat in het nieuwsbericht over PCBO Leeuwarden verder nergens wordt ingegaan op hoe de kinderen dit vreselijke, wereldbeeldvernietigende nieuws zal worden gebracht. Want laten we wel zijn, die onvolwassen interesseert het geen fluit welke vorm of kleur de hulp van Sinterklaas heeft.

En door!