Eerste namen Welcome to The Village bekend

Ha, mooi nieuws op de eerste dag van het nieuwe jaar. Ons favoriete feestje Welcome to The Village heeft net de eerste lading namen gedropt. In juli kunnen we genieten van Blaudzun en nog een hoop toffe acts.

De man met de grote bril heeft net een nieuwe plaat uit die Jupiter I heet. Mooie liedjes weer, hoor. Als het goed is komen er ook nog een Jupiter II en een Jupiter III, dus op die festivalweide gaan we allemaal frisse deuntjes horen.

Spidergawd en meer op Welcome to The Village

Spidergawd op Welcome to The Village

Spidergawd is in ieder geval een coole naam, of niet soms? Vette albumhoes ook. Maar wat voor muziek krijg je dan? Het is vooral hard. Harde stoner en seventies rock met een psychedelisch randje.

Dan komt ook nog het multitalent Connor Youngblood naar Leeuwarden om zijn mooie, mooie liedjes te laten horen. Heel sfeervol, met hip-hop, bluegrass, beetje James Blake erbij, dat werk. Zet deze in ieder geval maar vast op je lijstje. Hier, druk maar eens op play.

Uit IJsland komt The Vintage Caravan en als iets uit die contreien komt aanzetten, dan weet je wel dat het hard is. En dat is de bluesy rock&roll van de jongens dan ook best wel. Ook knoeperthard is Brutus. Het trio muzikanten raast als een indrukwekkende wervelwind van drums, gitaar, bas en slepende zang over het podium met hun overweldigende post-rock.

Spul uit België

Woodie Smalls komt uit Sint-Niklaas en klinkt als een Amerikaan uit de vroege jaren tachtig, toen hip-hop net enorm groot werd. Beetje jazzy is het ook wel. WtTV heeft altijd ook een goede lading wereldmuziek en dit jaar hebben ze in ieder geval Bargou08 gehaald. Denk aan trance en gooi daar wat Noord-Afrikaanse invloeden doorheen. Zoals een ‘zokra’, wat dat ook maar mag zijn.

Nog meer prima muziek hoor je van GLINT. Een soort poëtische hip-hop omlijst door beats, gitaren en nog veel meer. Denk maar aan The Streets, dan zit je behoorlijk in de buurt.

Early Bird Tickets

Wij kunnen alweer niet wachten tot het 21 juli is. Dan begint Welcome to the Village weer en is het drie dagen feest op De Groene Ster. Voor de kaartjes moeten we nog heel even wacht, de Early Bird kaartverkoop begint op 19 januari.

 

Ga het gesprek aan ( comments)