Eefje de Visser tussen eerste namen Welcome to The Village

Ha, we kunnen ons weer wat voorpret aanmeten op Spotify. Welcome to The Village heeft zojuist de eerste namen gedropt voor 2020. We gaan onder andere Eefje de Visser zien. Ook is het festival op de Groene Ster teruggeschroefd naar 3 dagen.

Al voor 2019 voorbij is, kondigt WTTV vandaag de eerste lading artiesten aan voor editione 2020. Naast Eefje de Visser zijn dat Temples, Sports Team, Zwangere Guy, Dool, Penelope Isles, Gotu Jim en Sylvie Kreusch. Geen idee wie de helft van die gasten zijn, maar de keuzedames en -heren van dit festival zullen het wel weten.

Het belangrijkste nieuws van vandaag over Welcome to The Village zit ‘m eigenlijk niet echt in de line-up. Ja, Eefje de Visser is hartstikke goed en wil je gewoon een keer gezien hebben, da’s waar. Maar muziek, hoe goed ook, is voor veel bezoekers een bijzaak. Hoofdzaak is de sfeer die tijdens dit feest op de Groene Ster overal te voelen is.

Welcome is weer drie dagen

WTTV 2019

En die sfeer, stiekem schortte het daar een ietsiepietsie aan, de laatste edities. Oei, zul je denken, lees ik op dit WTTV-fanblog nu echt een stukje kritiek, is de dag dan eindelijk aangebroken? Ja, nou ja. Is toch zo? De eerste paar keren was het grandioos, daarna leek het toch wat… anders te worden.

Jij en ik zijn niet de enigen die dit denken. Bij de organisatie weten ze het zelf ook heus wel. Dus wat hebben ze nu gedaan? Ten eerste hebben ze de donderdagavond lekker weer verwijderd uit de programmering.

Het klonk leuk, zo’n extra dag, maar uiteindelijk smeer je hetzelfde festival gewoon uit over een langere tijd. Beter druk je het dan weer een beetje compacter in elkaar, zodat het tenminste de hele tijd leuk is. Daarbij, de donderdagavond gaf ook altijd gedonder met Hij-die-niet-genoemd-mag-worden. Dus klaar, streep erdoor.

Minder dure tickets

Welcome to The Village 2020

Ten tweede zorgt dat dagje minder programmering ook voor minder werk, minder geregel en dus minder kosten. Dat merken we als bezoeker in de ticketprijs. Die blijft in ieder geval onder de honderd ekkies. De Early Bird haal je voor €79,-.

Meer nog dan de namen en artiesten, lijkt deze inkrimping van WTTV een sterke zet. Kon wel weer eens gezellig worden. Dan volgt nu nog wat verplichte info zonder welke dit artikel niet compleet is. Welcome to The Village vindt volgend jaar plaats op 17, 18 en 19 juni.