Dunkin’ Donuts komt naar Leeuwarden, maar het duurt nog wel even

 

Dunkin’ Donuts rukt op in Nederland. In Amsterdam zijn inmiddels een paar vestigingen, in Utrecht komen er twee en zelfs Zoetermeer krijgt een Dunkin Donuts. En Leeuwarden dan?

De Amerikaanse donutgigant is een tijdje geleden eindelijk naar Nederland gekomen. In het grote buitenland kom je de winkels overal tegen, weggestopt in metrostations, of op prominente plekken in toeristische steden. Maar hier is het nog nieuws.

Dunkin’ Donuts Leeuwarden

De opening van de vestigingen in Amsterdam heeft alle media gehaald. De komst van de populaire donutshop in Utrecht levert ook de nodige aandacht van kranten, tv-stations en internet op. Begrijpelijk, want de donuts zijn er overwegend erg lekker, net als de koffie.

Vooral jongeren zijn gek op Dunkin’ Donuts. Hé, die hebben we in Leeuwarden ook. Bovendien is het voor al die Amerikaanse toeristen tijdens CH18 zaak om de omvang van de buik op peil te houden.

Genoeg redenen voor de Yanks om hier ook een toko te openen, zou je zeggen. Maar helaas, dat gaat nog heel wat jaartjes duren.

Nog even wachten… donut!

De woordvoerder van Dunkin’ Donuts: “Leeuwarden staat zeker op onze lijst maar niet voor 2020. We werken van Amsterdam naar beneden, i.v.m. productie. Als dat is afgerond, gaan we naar boven. Dus nog even wachten, maar ook naar Leeuwarden komen we zeker.”

Lekker dan. Nog jaren wachten op een donut van Dunkin. Terwijl bejaardenstad Zoetermeer eerdaags al kan happen. Het is een bloederige schaamte.