Duizelingwekkende 3D straattekeningen van Leon Keer op station

Leon keer en escher

Vandaag tekende Leon Keer de eerste strepen van een Escheriaanse afbeelding op de vloer van het station. Als het klaar is, zal het je duizelen.

Leon Keer is internationaal bekend met zijn 3D straattekeningen. Door te spelen met lijnen en licht, krijg je het idee dat er daadwerkelijk diepte in de tekeningen zit. Check de afbeeldingen maar om te kijken wat deze man kan. Het is idioot.

En nu komt ‘ie dat dus in Leeuwarden doen. In totaal maakt hij vier straattekeningen, gebaseerd op de krabbeltjes van wiskundig kunstenaar M.C. Escher. Die speelde ook zo graag met de weergave van de werkelijkheid.

Hoe het er precies uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk, maar als je vandaag op het station loopt, dan zie je de eerste lijnen al. En niet om het een of ander, als je er tijdens het flaneren naar blijft kijken, begin je alvast met struikelen.

Skeve lijnen van Leon Escher

Leon Keer op station Leeuwarden

De eerste lijnen van Leon Keer die Escher doet.

Want kanonne hey, dit zijn wat malle brieke lijnen hoor. Of zijn ze nu recht? Gebroken dan? Geen idee. Daar mogen we nog een paar weken over soebatten. Enorm vet is het sowieso.

Op 17 mei zijn alle tekeningen klaar en als je ze dan volgt, kom je uit bij het Fries Museum. Niet geheel toevallig is daar net een expositie van de grote meester himself geopend.

Escher op reis‘ heet deze, wat dan ook wel weer past bij het treinstation, waar de eerste tekening van Leon Keer nu wordt gemaakt. En dat maakt de cirkel weer rond.

Hier nog een paar voorbeelden van Leon’s werk. Omdat het zo godallemachtig vet is.

Terra Cotta Lego van Leon Keer

Vet.

Leon Keer doos

OMG ZO VET

Leon Keer gummi beer

VET

Ga het gesprek aan ( comments)