Drukte in Leeuwarder binnenstad, looproutes zijn de oplossing

drukte binnenstad Leeuwarden

Het wordt weer drukker in de binnenstad van Leeuwarden. Om de anderhalve meter te kunnen waarborgen, worden er in de weekenden en op feestdagen looproutes toegepast in het centrum.

En dat is prettig, het is de afgelopen tijd namelijk weer drukker in de binnenstad. Afstand houden wordt daardoor lastig. De nieuwe looproutes moeten samen met bijbehorende gastheren- en vrouwen de oplossing vormen.

Hoe gaat dit er in de praktijk uitzien

looproutes binnenstad Leeuwarden
Foto: Gemeente Leeuwarden

In het weekend en op feestdagen zullen de looproutes in de binnenstad gelden tussen 12.00 en 17.00 uur. Zowel in de binnenstad als in de Prinsentuin zullen gastheren- en vrouwen aanwezig zijn om bezoekers op de anderhalve meter te wijzen.

Daarnaast zal de Nieuwestad op zaterdag autovrij zijn, zodat de markt naar de weg kan worden verplaatst. Zo wordt er extra ruimte gecreƫerd op de looppaden in dit deel van de stad.

Even wennen, maar wel beter

Het wordt dus even wennen als je in het weekend even op’e struun gaat. Echter, op deze manier blijft het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk om de gezelligheid in de binnenstad op te zoeken.